دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ملکوت در غبار

ملکوت در غبار

نویسنده: صقر ابوفخر
مترجم: محمد جواهر کلام
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 _ 1391 - دوره چاپ: 2 _ 1

 

مروری بر کتاب

یک گفتگوی بلند با آدونیس

علی احمد سعید إسبر معروف به آدونیس (زاده ۱۹۳۰ در روستای قصابین، سوریه) از شاعران معاصر عرب است. وی به علت فعالیت های سیاسی ماه‌های بسیاری را در حبس سپری کرد و سرانجام در سال ۱۹۶۵ به بیروت رفت. جایی که به عنوان دانشمند، روزنامه نگار و منتقد ادبی به فعالیت مشغول شد. او از سال ۱۹۸۶ به عنوان نویسنده آزاد در پاریس در تبعید زندگی می کند.

کتاب های شعرش تحت عنوان اگر فقط دریا می توانست بخوابد (2003)، صفحات روز و شب (2001) خون آدونیس (1971) به چاپ رسیده است.آدونیس تاکنون جوایز زیادی را از آن خود کرده است: جایزه بین المللی شعر ناظم حکمت،‌ بهترین جایزه شاعران سوری، لبنانی و بالاترین جایزه بین المللی شعر بینال در بروکسل.

آدونیس تاکنون در بسیاری از دانشگاه های دنیا از جمله لبنان، دمشق، سوربن فرانسه و دیگر دانشگاه های غرب به تدریس ادبیات عرب مشغول بوده است. از سال 1961 میلادی شهروند لبنانی بوده و در حال حاضر در پاریس زندگی می کند. او اکنون 73 سال دارد.

تأثیر شعر آدونیس در شعر عرب از دهه 1960 غیرقابل انکار است. او همواره در حال تفسیر و بیان تجربه شعر عرب برای دیگران،‌ بویژه جوامع غیرعرب است. آدونیس همچون اکتاوپاز، دغدغه واژه ها را دارد. واژه ها دیگر اشکال چندگانه ادبی خود را از دست داده اند. دنیای فناوری، واژه ها را به غارت برده است. او در اشعارش، رابطه دنیای فیزیکی را با دنیای واژه ها بازنمایی می کند.

این کتاب تنها به شرح سلوک معنوی ادونیس اختصاص ندارد، بلکه حاوی گزارشی دست اول از وضع فرهنگ در جامعه عرب است و این نظر می تواند برای خواننده ایرانی جالب و قالب اعتنا باشد. در واقع علت ترجمه این کتاب هم همین است که در آن خواننده با سرگذشت اندیشه و فرهنگ در جهان عرب از زبان کسی آشنا می شود که از درون این فرهنگ برخاسته است. او غیر از شعر، ناقدی چیره دست است و کتاب چهار جلدی اش که در نقد متون کلاسیک و نوین عرب نوشته، آگاهی وسیع او را نشان می دهد.

در بخشی از گفتگویی که در این کتاب با وی انجام شده میخوانیم:

آیا تاثیر شعرهایتان در جنبش شعر عرب از همین دوران آغاز شد؟

اگرچه در آن دوران شعرهایم در مجله تخصصی شعر چاپ می شد و من شاعری مشهور و با استعداد شناخته شدم؛ اما هنوز تأثیر چندانی در جنبش شعر عرب نداشتم؛ ولی وقتی شعر «پوچ و تهی» من در سال 1354 منتشر شد، تأثیر عمیقی در بینش و نوع شعر آهنگین دنیای عرب گذاشت.

بسیاری این شعر مرا با «الیوت» مقایسه کردند. من هرگز تا این زمان اسم او را نشنیده بود. بعد از آن رابطه دوستی من و اورخان موباسر، شعر معروف عرب بیشتر شد. او اولین کسی بود که مرا با سرورئالیسم و اهمیت آن آشنا کرد.

بعدها به دلایل سیاسی سوریه را ترک کردم. اندیشه های دولت را دوست نداشتم. مخالف ناسیونالیسم عرب پان عربیسم بودم و با روشنفکران پان عرب شروع به مخالفت کردم. به دلیل همین تفکراتم یک سال در زندان ماندم. بعد از آزاد شده به دیدار یوسف الخان رفتم و او از انتشار مجله شعر برایم خبر داد...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات