دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ثبت احکامات حضرت والا شاهزاده عمادالسلطنه در حکومت شقاقی و بلوکات ثلاث

ثبت احکامات حضرت والا شاهزاده عمادالسلطنه
درحال حاضر موجود نمی باشد

دفتر ثبت احکامات حضرت والا شاهزاده عمادالسلطنه

نویسنده: حسین قلی میرزا سالور
به کوشش: بهمن بیانی - سعاد پیرا
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 166
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مصور - نقشه

در حکومت شقاقی و بلوکات ثلاث

عمادالسلطنه فرزند عبدالصمد میرزا عزالدوله و در واقع نوه محمدشاه قاجار بود.او در دوره زندگی‌اش جدا از مناصب سیاسی‌، به قول ایرج افشار «... مردی صاحب کمال و کتابخوان و اهل ادب و فرهنگ بوده...» یک شاهدش هم ده‌ها عنوان کتابی است که از او باقی مانده و داستان تاریخی «جفت پاک» و ترجمه‌هایی مثل «شرافت و شیطان» از دوما، «بازگشت ده هزار یونانی» از گزنفون و «به تربیت آوردن دختر تندخوی» از شکسپیر تنها نمونه‌هایی از آن‌ها هستند.

نویسنده این دفتر،«حسین قلی میرزا سالور»، ملقب به«عماد السلطنه»، فرزند «عبدالصمد میرزا عزالدوله»، در سال 1285 ه. ق زاده شد. او در طی حکومت پدرش «عزالدوله» در همدان، همراه او بود و از گردانندگان حکومت پدر به حساب می آمد. بعدها (در سال 1325 ه. ق) که «عبدالحسین میرزا فرمانفرما» به حکومت آذربایجان رسید، همراه او به آذربایجان رفت و از طرف «فرمانفرما»،حاکم«شقاقی» و«بلوک ثلاث»- یعنی شهرهای سراب، میانه و اردبیل- شد.

کتاب حاضر، شامل صورت مراجعین و شکایات های مردم این منطقه به«عمادالسلطنه»، جهت رفع تعدی و گرفتاری های شان است.اسناد و نوشته های این مجموعه، از نظر آشنایی با نوع معیشت مردم(تاریخ اقتصادی) در آن زمان و سبک زندگی آن دوران، جالب و حائز اهمیت است.

در دفتر حاضر، احکامات شاهزاده عمادالسلطنه در حکومت شقاقی و بلوکات ثلاث که شامل سراب و میانه و اردبیل می‌شود، به همراه تصاویر و اسناد مربوطه، ارائه شده است. «حسین‌قلی میرزا سالور» ملقب به «عمادالسلطنه» در سال‌ 1285 ه . ق متولد شد.

وی خالق رمان تاریخی «آقامحمدخان قاجار» است که به سبک نمایش‌نامه نگاشته شده است. او در سال 1308 از سوی ناصرالدین شاه حاکم همدان ‌شد و اوضاع پرآشوب آن دیار را آرام ساخت. او پس از فعالیت‌های گوناگون در سمت‌های مختلف، در سال 1346 مشغول به ترجمه و ادامة کارهای فرهنگی خود شد. وی پس از مدتی بر اثر بیماری درگذشت و در تپه‌های اوین امروزی که جزء مجموعة دانشگاه شهید بهشتی است به خاک سپرده شد.‌

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات