دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آرمان شهریاری ایران باستان

آرمان شهریاری ایران باستان

نویسنده: دلفکانگ کنادت
مترجم: سیف الدین نجم آبادی
ناشر: وزارت فرهنگ و هنر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ :

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو 

 

مروری بر کتاب 

آشنایی من با نویسنده این کتاب هنگامی آغاز شد که در هشت سال پیش برای تدریس زبان و فرهنگی ایران باستان به دانشگاه فریبورگ رفته بودم . دکتر ولفگانگی کناوت ، استاد رشته تاریخ که در آن هنگام به تازگی بازنشسته شده بود ، و در نزدیکی (۷۰ کیلومتری شهر فریبورگ بسر میبرد، در نامه ای از من خواسته بود که نزد من شاهنامه فردوسی را بخواند. گرچه آن سال این درس در برنامه نیمسالی نبود ، دریغم آمد که اینهمه گرمی و شور و دلبستگی به فرهنگی و تاریخ ایران را بی پاسخ گذارم .

خواهش او را پذیرفتم و نزدیک یکسال هفته ای دو روز دکنر کناوت به فریبورگ میآمد و به آموختن شاهنامه و متنهای پهلوی میپرداخت . یک روز گفتگو از کاری که از پنجاه سال پیش آغاز کرده بود به میان آورد که چگونه به تشویق و راهنمایی استادش  ف. یونکر در کار پرداختن کتابی است که در آن آیین کشورداری ایرانیان را از دید نویسندگان یونانی و لاتین بررسی کرده و این که آن کار پایان یافته در جستجوی کسی یا سازمانی است که آن را چاپ کند ...

هرکس به تاریخ شاهنشاهی ایران باستان آگاه باشد و شرح خصوصیات اخلاقی را که کسنفن در فصل 9 کتاب اول آناباسیس از کورش کوچک (برادر اردشیر پسر خشایارشا) بخواند و سپس آنرا با نوشته های کتاب دیگر همین نویسنده بنام «کورپدی» (پرورش کورش بزرگ) به عنوان نخستین آرمان شهریاری بسنجد فوراً این اندیشه از خاطرش خواهد گذشت که در هر دو کتاب یک نمونة اصلی و عمومی از یک شاه آرمانی شرح شده است.

این آرمان شاهی در تمام طول تاریخ از اعلامیه یادمانی داریوش یکم که بر سینه کوه در نقش رستم کنده شده که من آنرا نخستین قانون Magan Karta مینامم، تا کتابهای پهلوی که دربارة اصول اخلاقی پادشاهان در ادبیات زردشتی نوشته شده و شاهنامه فردوسی و آثاری که در دوره اسلامی دربارة آیین شاهنشاهی است مانند قابوس نامه و سیاست نامه، در تمام این آثار بازمانده دیده میشود.

اخلاق و رفتار شاه سرچشمة نیروی اندیشمندانة ایران باستان است. پادشاهان نیروی معنوی خود را از بکار بستن این قوانین اخلاقی بدست میآوردند. وظائف اصلی پادشاه در این سه اصل خلاصه شده بود :

1 – دفاع و نگاهداری کشور در برابر حملة دشمنان داخلی و خارجی.
2 – ایجاد انظباط و نظم براساس دادگستری و اندیشة آسایش مردم بویژه کشاورزان .
3 – رهبری معنوی ملت به یاری بینش خردمندانه که از بخشش های یزدانی است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات