دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آیین شهریاری در شرق

آیین شهریاری در شرق

نویسنده: ساموئیل کندی ادی
مترجم: فریدون بدره اى
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 640
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1347 - دوره چاپ : 1

کمیاب- کیفیت : درحد نو _ نو ؛ فاقد فرمان

 

مروری بر کتاب 

مصور

پیروزی اسکندر مقدونی بر پادشاه ایران، داریوش و استیلای طولانی مدت یونانی ها بر سرزمین های شرقی، زمینه تغییرات بزرگ سیاسی و اجتماعی را در این بخش جهان موجب شد. اندکی بعد، مقاومت شرقیان در برابر جهان گشایی جانشینان اسکندر، جدی و جدی تر شد و آن گونه که نویسنده «آیین شهریاری در شرق» می گوید، این مقاومت «تقریبا در همه جا در لباس دین، خاصه از نظر فلسفه لاهوتی شرق درباره پادشاهی» بروز کرد. ساموئیل ادی می گوید شرقیان معتقد بودند که شاهان قائم مقام خدایان بزرگی چون اهورا مزدا، یهوه و مردوک بر روی زمین هستند و حتی چنان که در مصر معتقد بودند، خود خدا هستند.

نویسنده با بررسی فرهنگ شرق به ویژه در ایران، آناتولی و مصر، به این باور رسیده است که اعتقاد به تقدس حاکمیت ریشه در باورهایی دارد که می توان آن را دینی نامید. و به این ترتیب توضیح می دهد چگونه برخوردهای غربی ها و شرقی ها همواره رنگ و بوی جنگ اعتقادی داشته و به نوعی جنگ مذهبی بوده است.

از مهمترین یافته های نویسنده این است که نشان می دهد در شرق، به ویژه ایران، همواره مفهوم حکومت و پادشاهی ملازم مفاهیم مذهبی بوده است. به باور نویسنده: «تجزیه و تحلیل عناوین و القاب شاهی در کتیبه های فارسی باستان، ماهیت مقام پادشاه و شرایط داشتن آن را نشان می دهد... آن ها برای آن شاه اند که اهورامزدا آنان را به این سمت برگزیده است؛ توجیه مطلب از نظر دینی چنین است، حال فرق نمی کند واقعیت دنیوی آن چگونه باشد؛ با صلح و آرامش سلطنت را از پدر به ارث برده، و یا به قهر و غلبه تخت شاهی را تصاحب کرده باشد.»

جالب اینجاست که بر اساس یافته های نویسنده، مردم نیز پذیرای چنین توجیهی برای مقام پادشاه بوده اند و کسی را به این سمت به رسمیت می شناختند که بر اساس باورهای دینی شان برگزیده شده و بر تخت نشسته باشد: «بهترین گواه برای این که شاه ایران موجودی سرشار از نیروهای ایزدی تصور می شد، پرستش یا ستایشی است که پس از مرگ وی به عمل می آمده است.» یا «در قاموس ایرانیان، حفظ کشور همان حفظ برتری خدای ملی پارسیان، حفظ راستی، حفظ هستی طبیعی برتر، حفظ دین ایرانی و البته حفظ بزرگان پارسی بود.»

آیین شهریاری در شرق، می‌کوشد تا دوره‌ای را بررسی کند که در مشرق زمین موجب تغییرات مؤثر سیاسی و اجتماعی شده است. این تحول زمانی روی داد که اسکندر، فاتح مقدونی، بر آن شد تا سرزمین‌های فتح کرده خویش را وحدت بخشد و سربازان و زمامداران خود را در شرق متمکن سازد، تا بتواند حکومت‌های بومی و پادشاهی سنتی را سرکوب کند.

غرض نویسنده از این تحقیق آن است که شواهد و مدارکی درباره مقاومت شرقیان در برابر جهانگیری و حکومت یونانیان بیابد. علل آن و طرق جانبداری آن را کشف کند و صورت‌هایی را که از آن متجلی شده است، نشان دهد، و نتایج این مقاومت را در پیش روی خوانندگان گذارد. آن نواحی شرقی که در فصول دوازده‌گانه کتاب از این نظر بررسی شده‌اند، عبارتند از: پارس و دیگر قسمت‌های ایران، بین النهرین، سوریه، آناتولی، فلسطین و جایگاه‌های دیگر یهود، و مصر.

فهرست 

پارسیان
پادشاهی پارسی 
مغان ایران در دوران تسلط یونان
ایرانیان دیگر 
قوم یهود تا 166 قبل از میلاد
مصریان 
کاهنان 
فلاحان
و..

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات