دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

راز راما ؛ سلفون

راز راما

نویسنده: آرتور سی. کلارک , جنتری لی
مترجم: ناصر بلیغ
ناشر: نقطه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 690
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلد سازی مجدد

 

مروری بر کتاب 

راز سر به مهر راما و راماییان را می گشاید 

در یکی از شاخه‌های مارپیچی دور افتاده کهکشان راه‌شیری، ستاره زرد رنگ منفردی، نه چندان پر نور، دور از نظر، به دور مرکز کهکشان، که سی‌هزار سال نوری دورتر است، به آرامی می‌چرخد. این ستاره پایدار، خورشید، هر دور خود را در مدار کهکشانی، در مدت دویست و بیست و پنج میلیون سال کامل می‌کند. آخرین باری که خورشید در وضعیت کنونیش بود، خزنده‌های غول پیکر و دارای قدرتی هراس‌انگیز، تاسیس قلمرو خود به روی زمین، سیاره کوچک آبیرنگی از جمله اقمار خورشید را تازه آغاز کرده بودند....

کتاب فوق ؛ داستانی در گونه علمی-تخیلی است که در اولین بار در سال ۱۹۷۲ میلادی به قلم آرتور سی. کلارک نگاشته شد. داستان در قرن ۲۲ اتفاق می‌افتد.  میعاد با راما ، راما۲ ، باغ راما و راز راما ، مجموعه‌ای ۴ جلدی از آثار آرتور سی کلارک هستند، مجموعه‌ای بی نظیر که به وضوح نمایانگر چیره دستی کلارک در خلق داستان‌های علمی تخیلی است. میعاد با راما ، حدود ۳۵۰ صفحه و ابتدای این ماجراست …

راما سفینه‌ای غول پیکر و استوانه‌ای شکل که با سرعت سرسام آوری گرد محورش می چرخد … از بیکران‌ها گام در منظومه شمسی می‌نهد و دانشمندان آن زمان را متحیر می‌سازد.کتاب اول را کلارک به تنهایی نوشته. بر طبق ادعای خود او، در هنگام نوشتن "میعاد با راما" اصلا قرار نبوده که داستان ادامه‌ای داشته باشد. اما بعدها آشنایی و همکاری موفق او با مهندس/نویسنده‌ای به نام جنتری لی باعث می‌شود تا به این فکر بیافتد تا ماجرای راما را گسترش دهد و به این ترتیب کتاب‌های دوم تا چهارم متولد می‌شوند.از نظر ارتباط داستانی نیز به راحتی می‌توان کتاب اول را نخواند و سه کتاب بعدی، "راما 2" - "باغ راما" - "راز راما"، را به عنوان یک سه‌گانه مستقل مطالعه کرد.

اصولا یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های "میعاد با راما" (کتاب اول) با سه کتاب بعدی در این است که کتاب اول صرفا علمی-تخیلی است. داستانی که فقط به تشریح مباحث فنی برخورد با یک سفینه ساخته دست موجودات فرازمینی می‌پردازد. اما سه کتاب بعدی همانقدر که به مسائل فنی می‌پردازند، به همان اندازه (شاید هم بیشتر) به مسائل فلسفی و اجتماعی برخورد با شعور فرازمینی می‌پردازند. مسائلی که کلارک ثابت کرده به آن علاقه بسیار دارد.

و از "ادیسه 2001" افسانه‌ای تا "پایان طفولیت" در اغلب آثارش با خواننده درباره این دغدغه‌اش صحبت کرده.چه خواهد شد اگر تنها موجود هوشمند این جهان نباشیم؟کلارک در جای جای سه‌گانه راما این سوال را مطرح می‌کند و نوع بشر را در مقابل پاسخ مورد نظرش قرار می‌دهد. اینکه "راما ساخته‌ای فرازمینی" است. او در "راما 2" از تاثیر ظهور کوتاه مدت اولین راما در منظومه شمسی بر روی اراده نوع بشر صحبت می‌کند. اینکه انسان با اطلاع از وجود هوشمندی‌ای فرای خود اعتماد به نفسش را از دست می‌دهد و سرخورده می‌شود و تمدن‌اش نزول می‌کند!

او بعد در "باغ راما" جزئیات محتمل تنها چند نمونه از این موجودات هوشمند را تشریح می‌کند و مجددا جامعه انسانی خود را در مواجهه با آن قرار می‌دهد. اما از نظر او اینبار هم عکس‌العمل انسان بسیار ابتدائی، بی‌تدبیر و بدوی است. او مشخصا در مقابل موجوداتی پیشرفته شانسی برای انسان قائل نیست. نه شانس بقا، بلکه شانس حفظ جایگاهی آبرومند به عنوان یک موجود ذی‌شعور.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات