دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

بریا ؛ دستیار اول استالین

بریا ؛ دستیار اول استالین
درحال حاضر موجود نمی باشد

بریا

نویسنده: امی نایت
مترجم: جمشید شیرازی
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 492
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو

 

مروری بر کتاب

مصور

دستیار اول استالین

نویسنده در این كتاب كوشیده است تا نقش استالین را در تاریخ روسیه، از انقلاب 1905 تا پنجم مارس 1953(زمان مرگ استالین) بررسی   نموده جنبه‌های مثبت و منفی شخصیت وی را تحلیل و تبیین نماید ، وی در این کار پژوهشی، علاوه بر استفاده از بایگانی‌های دولتی و خصوصی امریکا، برای بهره‌گیری از منابع روسی، دو بار، در سال‌های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۲، به اتحاد شوروی سابق سفر کرده و از کتابخانه‌های آنجا و مطالبی که در دوران فاش‌گویی (گلاسنوست) گورباچف در شوروی انتشار یافت استفاده کرده است.

گذشته از اینها او توانست در بایگانی مرکزی دولتی در مسکو و نیز در بایگانی حزب در گرجستان، به پژوهش بپردازد و اجازه یافت که از منابع چاپ نشده بایگانی‌ها در کتاب خود نقل قول کند. نویسنده، علاوه بر این، در تمام مراحل پژوهش از راهنمایی و مشورت شماری از کارشناسان برجسته مسائل مربوط به تاریخ اتحاد شوروی بهره‌مند بوده است.

یوسیف ویسارایونوویچ ـ استالین "( 1879ـ 1953)، رهبر و فرمانروای   واقعی و معمار توسعه اقتصادی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بود.استالین كه كشورش را به یك قدرت بزرگ جهانی تبدیل كرده   بود، طراح تشكیل رژیم‌های كمونیستی در اروپای شرقی و تا حدودی در چین و كره شمالی بود و مظهر جنگ سرد پس از سال 1948است . تاثیر او بر تاریخ شوروی، بلوك سوسیالیست و به طور كلی در جهان، یك موضوع بحث انگیز بوده است ...وی آثاری را در زمینه تحلیل ماركسیسم ـ لنینیسم و اقتصاد نگاشته است .

در آغاز كتاب گاه شمار زندگی استالین به همراه واژه‌نامه اصطلاحات شخصی روسیه درج گردیده است ;همچنین در بخش پیوست كتاب درباره زندگی شخصی و موضوع بیماری روانی استالین (پارانویا) مطالبی آمده است .پایان بخش مباحث كتاب، عكس‌ها و تصاویری از استالین است.

لاورنتی پاولوویچ بریا ، رئیس پلیس و شخصیت نیرومند دوران استالین ، چهره ای مرموز و بحث انگیز در تاریخ اتحاد شوروی است . او تنها رئیس پلیس استالین بود که از چنگ اربابش جان بدر برد اما درمبارزه قدرت برای جانشینی او مغلوب خروشچف ومتحدانش شد و جانش را از دست داد . اما مرگ استالین تنها فرصتی موقت برای بریا فراهم کرد. سه ماه بعد همکاران او در کرملین، به رهبری خروشچف، در یک ضربه نمایشی او را بازداشت کردند.

مخالفان بریا برای توجیه کار خود او را جاسوس و خائن خواندند. بریا به دنبال یک محاکمه سری – یا شاید حتی پیش از آن – در دسامبر ۱۹۵۳ اعدام شد و نام او به طور رسمی از حافظه عمومی زدوده گشت. به عنوان نمادی از «لاوجودی» او، ویراستاران دایرهالمعارف بزرگ شوروی برای همه مشترکان خود یادداشتی محرمانه فرستادند و در آن به آنها توصیه کردند که با یک چاقوی کوچک یا تیغ، مقاله مربوط به بریا را برند. به جای آن، مقاله ای درباره باب برینگ برای آنها فرستاده شد. در سی ساله بعدی، در هیچ تاریخ با کتاب درسی شوروی با زندگینامه های مجاز رسمی نامی از بریا برده نشد – مگر اشارات گهگاهی به او به عنوان یک جانی یا بدکار.

کتاب حاضر، ازانتشارات دانشگاه پرینستن ، یک اثر تحقیقی است که ، علاوه بر استفاده از پژوهشهای پیشین ، بر پایه بهره گیری گسترده از منابع و مآخذ تازه ای قرار دارد که در گذشته امکان دسترسی به آنها وجود نداشته است.


فهرست

• نخستین سالهای زندگی و زندگی شغلی
• خدمت در پلیس سیاسی گرجستان
• رهبر
• گرجستان و ماوراء قفقاز 1931-1936
• تصفیه های گرجستان
• ارباب لوبیانکا
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات