دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

درآمدی به جامعه شناسی دین و آراء جامعه شناسان بزرگ درباره دین

درآمدی به جامعه شناسی دین و آراء جامعه شناسان بزرگ درباره دین
درحال حاضر موجود نمی باشد
درآمدی به جامعه شناسی دین و آراء جامعه شناسان بزرگ درباره دین
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 155479 - 96/10
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

درآمدی به جامعه شناسی دین و آراء جامعه شناسان بزرگ درباره ی دین

نویسنده: مسعود جلالی مقدم
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 231
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 2

کیفیت : نو ؛ گوشه جلد رویی و 10 صفحه اول کتاب رد تا خوردگی دارد


مروری بر کتاب

کتاب مذکور تلاشی در راستای این هدف است که به چشم اندازهای جامعه شناختی به دین، تعریف دین و ابعاد آن، جایگاه دین در روایت های کلانی مانند مدرنیته، جهانی شدن و سکولاریزاسیون بپردازد.

درک این دیالکتیک که چگونه جنبه های مختلف جامعه بر دین اثر می گذارد و هم زمان چگونه دین بر جنبه های مختلف جامعه اثر می گذارد، چیزی است که کل جامعه شناسی دین راجع به آن است.چگونه میلیون ها نفر زندگی خود را وقف چیزی می کنند که برای دیگران به غایت غیرعقلانی است؟ چرا بعضی مذاهب می میرد، حال آنکه مذاهب دیگر به غایت رونق دارند؟ چرا عده ای ایمان شان را از دست می دهند و چرا عده ای به ناگهان ایمان می آورند؟ چرا برخی نوآوران مذهبی را در جامعه شان دیوانه می پندارند، حال آنکه برخی دیگر از احترام و حمایت شایسته برخوردار می شوند؟

در فصل اول اين كتاب موضوعات كوشش برای شناخت دين، مقدس در عقيده و عمل دينی و جماعت مؤمنان و ارزش‌های اخلاقی مورد بررسی قرار می‌گيرد. دين و ارزش‌های اجتماعی و نقش اجتماعی دين مباحث فصل دوم است.
فصل سوم مشتمل بر كوشش‌های اوليه، تولد جامعه‌شناسی دين، آرای مبتنی بر اصالت عقل و اصالت امور غير عقلی و نظريه‌های بزرگ در جامعه‌شناسی است.

كندوكاوهايی در چيستی دين، مفهوم امر مقدس، ابتدايی‌ترين صورت دين، منشأ اجتماعی دين و منشأ اجتماعی اخلاق از ريزموضوعاتی است كه در فصل چهارم مورد بررسی قرار می‌گيرد.فصل پنجم را مسائلی چون مطالعات جامعه‌شناسانه در باب دين، رفتار دينی و گروه‌های اجتماعی و طرح مفهوم « كاريسما» تشكيل می‌دهند.فصل ششم مشتمل بر تأكيد بر اقتصاد در مطالعات اجتماعی دين و رويكرد دباره به آرای «وبر» است.

مبارزه با ميراث گذشته، دين به منزله محصول فرعی روابط اقتصادی و يك پندار انسانی و زوال آن، از ريزموضوعات فصل هفتم اين كتاب هستند.فصل هشتم تشكيل يافته از موضوعاتی چون سرمايه‌داری و مذهب پروتستان و شرايط دينی پيدايش سرمايه‌داری است.راه‌هايی برای خروج از بن‌بست، سرمشق «سايبرنتيكی»، نقش دين در سيستم‌های كنش و تكامل دينی از جمله مباحث نهمين فصل اين اثر است.فصل آخر اين كتاب را موضوعاتی چون رويكرد «واخ» به جامعه‌شناسی دين، مختصه‌های دين مستقر در جامعه و ماحصل آرای «واخ» در جامعه‌شناسی دين تشكيل شده است.


فهرست 

دين در نگاه جامعه‌شناسانه
كاركرد دين در جوامع انسانی
نگاهی به تاريخچه جامعه‌شناسی دين
اميل دوركم: دين مظهر قدرت جامعه است
ماكس وبر: دين جهت دهنده به جامعه است
اقتصاد نوين
ماركس و انگلس: دين محصول اقتصاد است
ماكس وبر: دين ياور اقتصاد است
چشم اندازهای نوين
يواخيم واخ: درك هم‌دلانه دين در بطن جامعه

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات