دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دائره المعارف سلامتی و سالخوردگی

دائره المعارف سلامتی و سالخوردگی

نویسنده: اولین مایکلز
مترجم: پروین پرویزی
ناشر: کیهان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 416
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مصور

طبق تعریف  سازمان بهداشت جهانی به افراد ۶۰ سال به بالا سالمند گفته می‌شود. افزایش سن تقریبا تمامی سیستم‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با بسیاری از تغییرات فیزیولوژیک، متابولیک و روانی همراه است. ترکیبات بدن با افزایش سن تغییر پیدا می‌کند و این تغییرات بر نیازهای تغذیه‌ای افراد سالمند، اثر می‌گذارد.

در کتاب حاضر تلاش شده تا اکثر تغییرات فیزیولوژیکی و پاتولژیکی طبقه سالخورده نشان داده شود و راه و روش‌های کمک‌های لازم و به موقع برای آنان اجرا شود. این اطلاعات نیاز پزشکان را به معرفی بیماران خود به سایر همکاران به خصوص برای امور عادی برطرف می‌کند.

کیفیت خواب و عادات خوابیدن‌تان ممکن است شما را مستعد پیری زودرس کنند. چطور اتفاق می‌افتد؟ بدن‌تان به استراحت خوب برای ریکاوری و اصلاح آنچه در بدن رخ می‌دهد، نیاز دارد. اگر استراحت نکنید و بیدار بمانید، کمتر از 6 ساعت خواب در شب یا در الگوهای شیفتی کار کنید، کیفیت خواب‌تان می‌تواند به خطر بیفتد و ممکن است خستگی، کسلی، گیجی و ناراحتی عاطفی (روحی) را تجربه کنید.

صحبت‌هایی درباره اینکه چه غذایی برای سالخوردگی سالم و مفید هستد، وجود دارند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای، ژاپنی یا ضد التهابی، کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ درواقع، تمام این رژیم‌ها می‌توانند به کاهش پیری کمک کنند. بهترین توصیه این است که آنچه را که برای بدن‌تان مفیدتر است را بخورید اما از غذاهایی مثل گوشت فرآوری‌شده، قند،کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، غذاهای بیرون‌بر، فست فودها و نوشیدنی‌های شیرین و محرک پرهیز کنید. برخی پیشنهادات خوب می‌تواند خرید میوه و سبزیجات تازه، گوشت و ماهی پاک و حلال، چربی‌ها و روغن‌های خوب و کربوهیدرات‌های مرکب (منشا گیاهی) باشد. همیشه برای آشپزی از مواد تازه استفاده کنید و از غذای‌تان لذت ببرید.

استرس اغلب هنگام صحبت درباره پیری دست کم گرفته شده است. استرس ما در سن 65 سالگی یا حتی وقتی بازنشسته شده‌ایم، متوقف نمی‌شود! استرس می‌تواند به شکل‌های مختلف ظاهر شود و به طور متفاوت همه ما را تحت تأثیر قرار دهد. با این وجود، به جز اثرات جسمی و روحی حاصل از استرس‌، هیچ علائم دیگری نشاندهندۀ تحت استرس بودن شخص نیست. اغلب اثراتی که استرس بر روی ما می‌‌گذارد را می‌توان در چهره‌های مان احساس کرد.

این علائم شامل متورم شدن زیر چشم‌ها، چین و چروک‌های بیشتر صورت و چهره (دهان) افتاده هستند. باتوجه به اجتناب‌ناپذیربودن استرس در جامعه امروزی، روش‌هایی وجود دارند که می‌توان برای غلبه بر استرس به کار برد. صحبت درباره استرس‌تان با خانواده، دوستان یا مشاور. یادگیری تکنیک‌هایی مثل نوشتن، تای چی یا تنفس دیافراگمی عمیق، که تمام این ها می‌توانند مفید باشند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات