دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جامعه شناسی عمومی ، متن کامل

جامعه شناسی عمومی

نویسنده: منوچهر محسنی
ناشر: طهوری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 584
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 9

کیفیت : در حد نو 

 

مروری بر کتاب

جامعه شناسی مطالعه قوانین و فرایندهای اجتماعی است که مردم را نه تنها به عنوان افراد و اشخاص بلکه به عنوان اعضاء انجمنها ،گروهها و نهادهای اجتماعی شناسانده و مورد بررسی قرار می دهد . در عرصه گسترده جامعه شناسی، موضوع این کتاب «جامعه شناسی عمومی» است، قلمروی که در حقیقت مبانی و زمینه های اولیه تفکر در جامعه شناسی را مطرح می سازد.

 در این کتاب مطالبی در موضوع جامعه‌شناسی عمومی و مبانی جامعه‌شناسی ارائه شده است. مهم‌ترین زمینه‌های مطالعه‌ی جامعه شناسی همچون پدیده‌های مربوط به شکل و ترکیب مادی جامعه انسانی، حرکات و تحولات جمعیت‌ها در رابطه با علل اجتماعی آنان، قشرها و طبقات اجتماعی و خصوصیات و موقعیت آنها، رابطه انسان با محیط مسکونی و اثر متقابل عوامل اجتماعی و محیطی، پدیده‌های ناشی از رفتارهای جمعی، آداب و رسوم و عادات جمعی، انحرافات اجتماعی، صور اجتماعات انسانی از قبیل کوچ نشینی، روستانشینی و شهرنشینی، روابط و مناسبات بین‌المللی، تحرکات و تغیرات اجتماعی، انواع گوناگون نهادها و سازمان‌های اجتماعی مرتبط با مذهب، اخلاق، تعلیم و تربیت، اقتصاد، خانواده، سیاست و... در این کتاب مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

پديده هاي اجتماعي از زندگي اجتماعي و روابط انساني به وجود مي آيد.اين پديده ها موجوديت مستقل دارندو در هر جامعه اي به شکلي ظاهر مي شوند. پديده ها با هم پيوستگي دارند یعنی پديده هاي زيستي تحت تاثير شرايط طبيعي و اجتماعي قرار دارند.با این وجود لازم است تعریفی از پدیده اجتماعی داشته باشیم:

پديده عبارت است از آنچه كه با شواهدي آشکار و يا از طريق حواس يا هشياري درک مي شود.پديده اجتماعي يا اموراجتماعي عبارتند از: هر موقعيت، رابطه و واقعيتي که به نحوي يکي ازجنبه هاي حيات اجتماعي را توجيه کند.

ماهيت پديده هاي اجتماعي:  از نظر دور کيم که  بيش از همه به بحث در مورد ماهيت پديده هاي اجتماعي در کتاب قواعد روش جامعه شناسي پرداخته است،  امر اجتماعي هرگونه شيوه عمل ثابت شده و ثابت نشده است که بتواند از خارج،  فرد را مجبور سازد و مي گويد قبل از مطالعه پديده اجتماعي بايد اين موارد را رعايت کرد:
1- قضاوت و مفهوم پيش ساخته را از ذهن دور کند .
2-تعريف پديده بايد جدا از جنبه فردي و شخصي باشد.

از نظر دورکیم موضوع هر علمي، شيئ است به جز علم رياضي. وی با شیئ دانستن پديده اجتماعي، معتقداست كه  بايد ببينيم شي چيست؟ بايد ماهيت و درون شيئ را پيدا کرد و با تحقيق و آزمايش به عميق ترين و پنهان ترين قسمت آن رسيد بايد جامعه شناس قبل از ورود به جامعه آن مجهول را بداند تا خود را براي اکتشاف آماده کند....

فهرست

بخش اول اصول و کلیات
بخش دوم سیر تحولی جامعه شناسی
بخش سوم اصول تحقیق در جامعه شناسی
بخش چهارم انسان و جامعه
بخش پنجم جامعه ، فرهنگ و شخصیت
بخش ششم گروهها و طبقات اجتماعی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات