دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کلیات روانشناسی علمی ؛ سلفون

کلیات روانشناسی علمی

نویسنده: داچ فرناند , پیتر فرناند
مترجم: امیرهوشنگ مهریار , رضا شاپوریان

ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 404
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

به شیوه برنامه ای

امروزه کمترکسی هست که با اهمیت و تاثیر علم روانشناسی بر خود، خانواده و جامعه آگاه نباشد.در تمامی جوانب زندگی از درمان بیخوابی، بیحوصلگی، احساس پوچی، استرس و وسواس گرفته تا سبک های فرزندپروری، روابط بین فردی، خانوادگی، ازدواج،طلاق و حتی سیاست و اقتصاد همه و همه از علوم روانشناسی بهره‌مند میگردند. در این مقاله به تعریف و بررسی تاریخچه علم روانشناسی عمومی پرداخته و اهمیت آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

بر اساس تعریف ‏ APA( انجمن روانشناسی آمریکا)، روانشناسی عمومی به عنوان پایه و زیربنای علم روانشناسی به مطالعه و بررسی اصول، مشکلات و روشهای اساسی علوم روانشناسی مانند روان، رفتار، احساس، هیجان، هوش، انگیزه ،یادگیری، شخصیت، فرایندهای تفکر، اختلالات و مشکلات روانی-رفتاری و سلامت روان میپردازد.در تعریف روانشناسی عمومی آمده است که این شاخه به کل علم روانشناسی اشاره داشته و بدنبال مطالعه ذهن و رفتار انسان هاست.

روانشناسی عمومی به طور کلی بر روی رفتار ذهنی ، پاسخهای عاطفی و عملکردهای شناختی فوکوس کرده است.آموزش و تمرین های این رشته وابسته به تحقیقات علمی از طریق تست و آزمایش است. هدف از علم روانشناسی مشاهده و توصیف رفتار، جهت پیش بینی، تبیین و کنترل رفتار موجودات زنده به خصوص انسان می باشد. که برمبنای مطالعه و مصاحبه بالینی مشکلات عمده ایی که در رفتار و افکار افراد وجود دارد را شناسایی می کند و این مسائل را حل می نماید. بررسی اصولی مشکلات رفتاری، اختلالات روانی و فرآیندهای شناختی، ذهنی، هیجانات، احساسات و ادراکات، تفکر و هوش از اهداف مهم این شاخه از روانشناسی است.

در اوایل روانشناسی ، دو دیدگاه نظری غالب در مورد نحوه کار مغز ، ساختارگرایی و کارکردگرایی وجود داشت.
ساختارگرایی عنوانی برای رویکردی بود که پیش از آن توسط ویلهلم وونت – Wilhelm Wundt – (1832-1932) ارائه شده بود ، که بر تجزیه فرآیندهای ذهنی در ابتدایی ترین مؤلفه ها متمرکز بود.این اصطلاح بوسیله ادوارد توچینر – Edward Titchener –  ، روانشناس آمریکایی که شاگرد وونت بود استفاده شد . ویلهلم وونت فرد مهمی در علم روانشناسی بود زیرا او روانشناسی را از طریق تجزیه و تحلیل عملکرد ذهن به شکلی ساختاری تر و با تأکید بر اندازه گیری و کنترل عینی ، از فلسفه جدا کرد.

ساختارگرایی به درون نگری (introspection) یک روش متکی بر درون نگری آموزش دیده بود ، یک روش تحقیق که به موجب آن افراد ضمن انجام یک کار مشخص ، آنچه را که در ذهنشان اتفاق می افتاد را مرتبط می کردند.با این حال ، درون نگری یک روش غیرقابل اعتماد بود زیرا تفاوت زیادی در تجربیات و گزارشهای مربوط به موضوعات تحقیق وجود دارد.
علیرغم عدم موفقیت در درون بینی ، وونت یک شخصیت مهم در تاریخ روانشناسی است زیرا وی اولین آزمایشگاه اختصاص داده شده به روانشناسی را در سال 1879 افتتاح کرد ، و معمولاً افتتاح آن به عنوان آغاز روانشناسی تجربی نوین تصور می شود...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات