دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

همبستگی مذاهب اسلامی

همبستگی مذاهب اسلامی 

نویسنده: گروه نویسندگان
مترجم: عبدالکریم بی آزارشیرازی

ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 390
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ بدون روکش

 

مروری بر کتاب

مقالات دارالتقریب

کتاب حاضر در دو بخش شامل مباحثی در حوزه دین‌شناسی است. در بخش نخست که «همبستگی ادیان» عنوان گرفته ابتدا مبحث یگانه‌بودن اصل دین مطرح می‌شود، سپس از نقش گفت‌وگوی بین ادیان در گفت‌وگوی تمدن‌ها سخن می‌رود، در پی آن موضوعاتی چون: حقوق بشر از نگاه دین، تئوری طهارت ذاتی مطلق انسان، حکم ارتداد و حکم ذبایح اهل کتاب شرح و بررسی می‌شود.

در بخش دوم تحت عنوان «همبستگی مذاهب اسلامی»، نگارنده اساساً موضوعات مشترکی اشاره می‌کند که مذاهب اسلامی می‌توانند حول آن به وحدت دینی دست یابند. برخی از این موضوعات عبارت‌اند از: اجتهاد، فقه تطبیقی و وحدت در دیدگاه ائمه معصومان و علمای اهل سنت.

یکی از موضوعاتی که نویسنده در این کتاب بدان اشاره می کند، «اهتمام اهل سنت به فقه تطبیقی» است. نویسنده در این باره می نویسد: «گروهی از بزرگان جامعۀ اهل سنت به فقه تطبیقی اهمیت داده اند. یکی از آن ها که واقعاً در این زمینه نقش بسزایی داشت و تحولی ارزنده در حوزۀ علمیه به وجود آورد، استاد شیخ عبدالمجید سلیم است. وی از بنیانگذاران فقه تطبیقی در دانشگاه الازهر است و آیت الله بروجردی کتاب «مبسوط» را برای او ارسال داشت و هر وقت به مجلس شورای افتاء می رفت، این کتاب را به دقت مورد مطالعه قرار می داد. پس از او شیخ محمود شلتوت و شیخ محمد مدنی از جملۀ بزرگانی هستند که در این زمینه فعالیت داشتند و در راستای ارائۀ فقه مقارن  و برپایی مجالس بحث و مناظره و تدریس به نتایج ارزنده ای دست یافتند».

در طول تاریخ شخصیت‌هایی چون مامون عباسی، نادرشاه افشار، سید مرتضی علم‌الهدی، سید جمال‌الدین افغانی و دیگران هریک به نوعی در راه وحدت مذاهب اسلامی تلاش بسیار کردند. چون دعوت‌ها انفرادی و هدف بعضی ایجاد وحدت سیاسی بود چندان نتیجه‌ای به دست نیامد، تا این که سرانجام گرد آمدن گروهی از اندیشمندان و صاحب‌نظران علوم اسلامی از فرقه‌های مختلف در دارالتقریب مصر توانست توفیقی در این زمینه به همراه بیاورد.

دو سال پس از آغاز فعالیت دارالتقریب، مجله‌ای علمی و دینی با نام رساله الاسلام تاسیس گردید و نویسندگان بزرگ شیعه و سنی در آن به نشر افکار علمی و اصلاحی خود پرداختند. مهم‌ترین مقالات این مجله به تفسیر قرآن توسط مفسر بزرگ محمود شلتوت اختصاص داشت.

کتاب حاضر حاوی برگزیدة بهترین مقالات علمی و اصلاحی این مجله می‌باشد. در اولین بخش کتاب دربارة پیدایش تقریب و رجال آن سخن به میان آمده و در بخش دوم هدف تقریب بیان شده است. بخش‌های بعد نیز به تبیین راه و روش تقریب، حل اختلافات و قسمتی از اقدامات تاریخی دارالتقریب و همچنین دانشگاه الازهر در مصر اختصاص دارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات