دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

لیلی و مجنون ؛ مکتبی شیرازی

لیلی و مجنون 

نویسنده: مکتبی شیرازی
مصحح: جوره بیک نذری
خطاط : محمدی اکرامی

ناشر: مرکز مطالعات ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 265
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ برخی سطور حدود 20 صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شده

 

مروری بر کتاب 

آکادمی علوم جمهوری تاجیکستان

داستان های عاشقانه در ادب فارسی از جمله مهم ترین، گسترده ترین و پر مخاطب ترین گونه ی ادبی محسوب می شود. تعداد زیاد این داستان ها به نظم و نشر نشان دهنده ی رونق این سبک و سنت ادبی است. از این گنجینه ی نفیس و عظیم تنها بخش اندکی چاپ شده و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. مجموعه داستان های عاشقانه با این هدف در اختیار خوانندگان ادب دوست و فهیم قرار می گیرد.

داستان لیلی و مجنون، در ادبیات غنایی از دیرباز از جمله موفق ترین آثار ادب فارسی به حساب می آید. داستانی که مورد توجه بسیاری از نویسندگان و شعرا قرار گرفته است؛ نظامی گنجوی در قرن ششم با بهره گیری از منابع عربی، منظومه لیلی و مجنون را سرود؛ بعد از نظامی شاعرانی چون امیرخسرو دهلوی، جامی، وحشی، مکتبی شیرازی و دیگران به نظیره گویی پرداخته-اند، همچنین این داستان از جمله داستان هایی است که قابلیت برداشت های عرفانی دارد.

مکتبی شیرازی از شاعران مشهور اواخر قرن نهم و اوایل قرن دهم هجری قمری یعنی اواخر دوره تیموریان و اوایل دوره صفویان است، هم زمان با ظهور شاه اسماعیل و تاسیس سلسله صفوی مکتبی از جمله معروف ترین شاعرانی است که از نظامی تقلید و پیروی کرده است؛ وی پیشه مکتب داری داشت و مشهور است که مکتب او در مسجد جامع معروف به مسجد بردی واقع در محله قصرالدشت کنونی شیراز دائر بود، و مدفن او هم در همانجاست، منظومه لیلی و مجنون وی نیز در میان دیگر منظومه هایی که نظیره ای از نظامی اند، از جمله بهترین و موفق ترین منظومه هاست و به سبب تازگی هایی که دارد از دیرباز شهرت یافته و دست به دست گشته است.

شهرت او به خاطر سرودن مثنوی لیلی و مجنون است. این منظومه در 2160 بیت و بحر هزج-همان بحری که نظامی، لیلی و مجنون خود را سرود- با لطف و سادگی بی نظیری در سال 895ق. سروده شده است. در پژوهش حاضر که با روش کتابخانه ای و تحلیلی-توصیفی تدوین شده، ضمن معرفی و شرح زندگانی مکتبی شیرازی و منظومه لیلی و مجنون وی به خلاصه داستان منظومه و اصل و منشا آن نیز پرداخته شده است.

لیلی و مجنون مکتبی شیرازی (فوت 916) پس از لیلی و مجنون نظامی یکی از معروف ترین و شیرین ترین منظومه های عاشقانه فارسی است که با قدیم ترین و صحیح ترین نسخه های موجود مقابله و چاپ شده است. این چاپ حاوی 216 بیت در بحر هزج است که در سال 895 پایان یافته است. در مقدمه مفصل کتاب تفاوت روایی این منظومه با لیلی و مجنون نظامی، امیر خسرو و جامی بررسی می شود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات