دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

روش و نیازمندی های جریان شناسی در ایران

روش و نیازمندی های جریان شناسی در ایران
درحال حاضر موجود نمی باشد

روش و نیازمندی های جریان شناسی در ایران

نویسنده: عبدالله گنجی
ناشر: خبرگزاری فارس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 317
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

کاربردی

نویسنده کتاب برای اولین بار تلاش نموده است جریان شناسی در ایران را روشمند نماید. علاوه بر آن برای کاربردی کردن روش های موجود در کتاب به «مطالعه موردی» برای هر روش پرداخته است.مطالعه این کتاب به خواننده این امکان را می دهد که خود بتواند مربی و یا استاد جریان شناسی شود و به دیگران مراجعه ننماید. به تعبیر دیگر ماهیگیری را به مخاطب می آموزد.
تاکید بر اولویت اندیشه در شناخت جریانات از دیگر وجوه متمایز این کتاب می باشد.

جريان شناسي از مهم ترين موضوعات جهت فهم و تحليل مسائل سياسي، اجتماعي، فرهنگي و فکري در ايران است که از جذابيت خاصي برخوردار است. تاريخ مند شدنِ شکل گيري، رفتار و مواضع جريانات يکي از منابع مهم در مطالعه تاريخ معاصر ايران است که طرفداران زيادي دارد. کتاب هايي که در ايران معاصر در حوزه جريان شناسي تاليف شده اند بسيار اندک هستند و در عين پايين بودن کميت، چگونگي ورود به شناخت جريانات يک خلاء اساسي در آنان بوده است. چ

گونه مي توان يک جريان را شناخت؟
متد علمي آن چه مي تواند باشد؟
رهيافت هاي علوم انساني را چگونه مي توان در فرآيند شناخت جريانات استخدام نمود؟

دقت در توليدات موجود درباره جريان شناسي نشان مي دهد که تاکنون روشي براي شناخت و مطالعه جريانات و خصوصاً جريانات سياسي و فرهنگي در ايران وجود ندارد و نويسندگان و گويندگان اين موضوع، مبتني بر فهم سليقه محور به آ‌ن مي پردازند. معاون پروهشي خبرگزاري فارس از طريق جناب آقاي عبداله گنجي که از دانش آموختگان علم سياست در ايران است و سالها در محافل دانشجويي به مبحث جريان شناسي پرداخته است درصدد ارائه الگويي جهت مطالعه روشمند جريانات مختلف در ايران برآمد که در اين کتاب قابل بهره برداري است.

در اين کتاب تلاش شده است تعاريف ابتر از جريان شناسي با تکامل پژوهش هاي پيشين مرتفع گردد. در اين کتاب تلاش شده است شناخت حوزه انديشه‌ي جريانات مقدم بر عرصه هاي ديگر معرفي شود. چراکه تا شناخت انديشه ميسر نگردد، ابعاد سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي جريانات ممکن نخواهد بود. در اين کتاب با بهره گيري از روش هاي تاريخي و گفتماني همچون جامعه‌شناسي معرفت، سير نظور تاريخي، مطالعه طولي-تاريخي و روش اصولي مطالعه جريانات سياسي تسهيل شده است.

اين اثر که در نوع خود اولين بار در ايران تاليف و منتشر مي شود، مي تواند علاقه مندان به جريان شناسي را کمک نمايد تا از طريق «روش» به موضوع وارد شوند. روش هاي موجود در اين کتاب به مثابه ياد گرفتن روش ماهي گيري است. بدين معني که با مطالعه اين کتاب مي توان مستقلاً به شناخت جريانات پرداخت و از مراجعه به کلاس هاي ميداني و سخراني ها اغنا بود. اين کتاب آميزه اي از مسائل تئوريک و ميداني است و هدف از نحوه تهيه آن، کاربردي کردن روش هاي موجود در کتاب است.

روش هاي موجود در کتاب علاوه بر توضيح پيرامون چيستي و چگونگي روش، با «مطالعه موردي» در ايران عجين شده است تا جبنه هاي عيني و کاربردي آن لحاظ گردد. اميد است مورد توجه علاقه مندان به موضوع جريان شناسي خصوصاً جوانان و دانشجويان قرار گيرد و علمي و روشمند شدن مطالعه جريان شناسي در کشور را به نظاره بنشينيم. خوانندگان محترم مي توانند پيشنهادات، انتقادات و ايده هاي خود جهت تکامل چاپ هاي بعدي کتاب را به معاون پژوهشي خبرگزاري فارس يا مولف ارسال نمايند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات