دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

پنج گفتار در باب حکومت ، متن کامل

پنج گفتار در باب حکومت

نویسنده: صادق زیباکلام
ناشر: روزنه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 216
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

در اين كتاب سعي شده تا نظريه پنج تن از متفكرين علم سياست، افلاطون، هابز، لاك، ميل و ماركس را پيرامون اين پرسش كه چه نوع حكومتي مطلوب است به نظر خواننده برسانيم. زنده ياد فروغ فرخزاد مي‌گفت "همه شعر من آينه‌اي است كه تو را در خود تكرار مي‌كند". همه تلاش اين كتاب نيز آن است كه نظريات اين پنج استوانه علم سياست را در باب اينكه چه نوع حكومتي مطلوب است و چرايي آن را به زباني بسيار ساده براي خواننده تشريح نمايد.

شاید سخنی به اغراق نرود اگر بگوییم كه از زمانی كه نخستین اجتماعات انسان‌های اولیه بر روری زمین شكل گرفت، مسئله حكومت و حاكمیت نیز در كنار آن برای بشر مطرح شد.فلاسفه پیوسته پرسش‌های بنیادی و نگران‌کننده‌ای درباره سیاست مطرح کرده‌اند. افلاطون و ارسطو در باب مزیت‌های دموکراسی و مردم سالاری به مناظره و تامل پرداخته‌اند. خواستگاه‌های اقتدار جامعه، حکومت و دولت مباحثی است که از سوی هابز، روسو،هگل، مارکس، و دیگر فلاسفه مورد توجه قرار گرفته شده است.

انديشه سياسي همواره يكي از جالب‌ترين و پرطرفدارترين قلمروهاي رشته علوم سياسي در ميان دانشجويان اين رشته در ايران بوده است. اينكه آيا اساساً اين توجه مبالغه‌آميز به انديشه سياسي در ميان دانشجويان اين رشته چقدر امري طبيعي و صحيح مي‌باشد و اينكه آيا با صرف اتكا بر ابزاري به نام انديشه سياسي، چه ميزان مي‌توان به فهم، تبيين و تحليل تحولات سياسي و اجتماعي پرداخت مباحثي هستند كه خيلي‌ جاي بحث دارند.

بي‌خيري از اين پرسش‌هاي ابتدايي و در عين حال بنيادي در علوم سياسي در ايران، حكايت از عمق عقب‌ماندگي‌ ما در اين دانش مي‌نمايد. به هر حال صرف‌نظر از آنكه در فهم تحولات تاريخي جوامع، انديشه، و نظريه‌پردازي سياسي چه ميزان اصل است و چه ميزان فعل معين، يكي از اشكالات و موانع جدي كه بر سر راه دانشجويان علوم سياسي در آشنايي و فهم آنان با انديشه سياسي قرار دارد، فقدان منابع است.

منابعي كه بتوانند آرا و انديشه‌هاي علما، متفكرين و نظريه‌پردازان علوم سياسي را به زباني ثليث، روشن و در عين صحيح به دانشجويان و خوانندگان علاقمند اين حوزه انتقال دهند. از آنجا كه دانشجويان نمي‌توانند به آرا و انديشه‌هاي سياسي مستقيم مراجعه نمايند (چون زبان نمي‌دانند)، لذا مجبور هستند كه به سراغ منابع فارسي در اين حوزه‌ها بروند...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات