دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

خداحافظ مسکو ؛ دو جلدی

خداحافظ مسکو
درحال حاضر موجود نمی باشد

خداحافظ مسکو

نویسنده: آرکادی نیکلایه ویچ شفچنکو
مترجم: فاطمه ترابی
ناشر: شباویز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 695
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1364 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

جنگ اطلاعاتی میان واشنگتن و مسکو، قدمتی ۸۰ ساله دارد و به اوایل دهه ۱۹۴۰ قرن گذشته بازمی‌گردد؛ زمانی که جنگ سرد میان این دو ابرقدرت آغاز شد و تاکنون با شدت تمام ادامه دارد. حتی از زمان فروپاشی شوروی و پایان جهان دو قطبی، جنگ اطلاعاتی میان آمریکا و روسیه همچنان ادامه دارد و به ویژه روس ها تلاش می‌کنند از این طریق هیمنه از دست رفته خود را در برابر آمریکا بازیابند.

آمریکا بعد از فروپاشی شوروی، سیاست یکجانبه‌گرایی را در پیش گرفته و دنبال جهان تک قطبی است، اما روسیه به دنبال حاکمیت چندجانبه گرایی در نظام بین‌الملل است و در این نظام جدید می‌کوشد با همکاری کشورهایی مانند چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی، رفتار حاکمیتی آمریکا را تنظیم کند. اکنون پس از سال‌ها، بار دیگر روسیه و آمریکا وارد یک منازعه اطلاعاتی تمام عیار شده‌اند.

«ادوارد اسنودن» جوان ۲۹ ساله آمریکایی که پیش از این کارمند سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا بوده، اخیراً با انبانی از اطلاعات محرمانه مربوط به سیستم اطلاعاتی این کشور، به روسیه پناهنده شد؛ مسئله‌ای که برای روسیه امتیاز و برای آمریکا شکست محسوب می‌شود. البته طی سال‌های گذشته از این دست اتفاقات برای هر دو کشور افتاده و در حقیقت طی۲۲ سال گذشته یعنی از زمان پایان جنگ سرد در سال ۱۹۹۱، واشنگتن و مسکو یکدیگر را بارها به جاسوسی علیه هم متهم کرده‌اند.

روسیه اگر اکنون به اسنودن پناهندگی داده تا در مقابل آمریکا اعمال قدرت کند به این دلیل است که خود پیش از این تجربیات تلخی در این زمینه داشته و آمریکا نیز در مواردی، اقدامات مشابهی علیه روسیه انجام داده است. به عبارت دیگر، جاسوسی از یکدیگر به رویه‌ای حیثیتی برای روسیه و آمریکا تبدیل شده است. مسکو پیش از این تجربه تلخ پناهندگی «آرکادی نیکلایویچ شفچنکو» دیپلمات برجسته شوروی در سازمان ملل یا «الکساندر پوتییف» سرهنگ سابق اداره اطلاعات خارجی روسیه به آمریکا را دارد.

شفچنکو ضربه اطلاعاتی بزرگی به روسها زد و اطلاعاتی که او در اختیار آمریکایی‌ها قرار داد، اسرار گروه ۹ نفره متهمان به جاسوسی برای روسیه در آمریکا را افشا کرد. این افشاگری سبب شد مسکو به یکی از بزرگترین مبادلات جاسوسی تاریخ خود تن دهد و مجبور شود چهار آمریکایی را که به اتهام جاسوسی در روسیه زندانی بودند با آن ۹ نفر مبادله کند.

در حال حاضر هم اگر قرار باشد مبادله‌ای بر سر تحویل اسنودن به آمریکایی‌ها انجام شود، شاید بتوان گفت «پوتییف» بهترین گزینه است. استرداد اسنودن از آنجا که حامل اطلاعات ذیقیمتی است، برای آمریکا بسیار مهم است. تنها گوشه‌ای از افشاگری اسنودن نشان داد که آژانس امنیت ملی آمریکا بطور گسترده ، بیشتر مکالمات تلفنی، پیامکی و اطلاعات اینترنتی در کشورهای دوست و دشمن را رصد می‌کرده و همین مسئله برای آمریکا دردسرساز شده است....

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات