دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخچه هنرستانهای هنرهای زیبای دختران و پسران

تاریخچه هنرستانهای هنرهای زیبای دختران و پسران
درحال حاضر موجود نمی باشد

تاریخچه هنرستانهای هنرهای زیبای دختران و پسران

نویسنده: ابراهیم صفائی
ناشر: وزارت فرهنگ و هنر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 130
اندازه کتاب: وریزی - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ واجد تصاویر رضاشاه و خانواده سلطنتی

 

مروری بر کتاب 

مصور - تمام گلاسه

اداره آموزش هنری در سال 1332 به منظور گسترش و ارتقای هنرهای ملی و تربیت و پرورش استعدادهای شایسته، هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران را در تهران تاسیس نمود. یک سال بعد هنرستان هنرهای زیبای دختران به سرپرستی شمس الدین بهبهانی در ساختمانی واقع در خیابان خانقاه فعالیت مستقل خود را با آموزش رشته های نقاشی، نگارگری و مجسمه سازی آغاز کرد. بعدتر در سال 1351 محل هنرستان به خیابان تنکابن، کوچه بصیرالملک انتقال یافت.

هنرستان هنرهای زیبای دختران از بدو تاسیس همواره نمایشگاه هایی از بهترین آثار هنرجویان را در محل هنرستان یا در تالارهای عمومی به معرض نمایش گذاشته است. اولین نمایشگاه رسمی هنرستان در اردیبهشت 1338 در تالار نوربخش برگزار و با استقبال خوب بازدیدکنندگان مواجه شد. این سنت قدیمی همچنان در هنرستان پابرجاست.

ابوالحسن غفاری ملقب به صنیع الملک، نخستین هنرمند ایرانی بود که برای هنرآموزی و آشنایی با فن چاپ سنگی (لیتوگرافی) به اروپا فرستاده شد . ایشان پس از بازگشت، به فعالیت هنری پرداخت. (از جمله اجازه تأسیس مدرسه نقاشی و چاپ را گرفت) این هنرستان در ایجاد حرکت و نوآوری نقاشی ایران مؤثر افتاد.

در پی آن تدریس نقاشی در دارالفنون به عنوان یک رشته تحصیلی پا گرفت و تدریس نقاشی با حضور استاد مزین الدوله ادامه یافت و شاگردانی چون محمد حسین غفاری (کمال الملک) توانستند نوعی هنر آکادمیک را تثبیت کنند و پس از انقلاب مشروطه در سال 1911 میلادی (1289 هجری خورشیدی) با کمک حکیم الملک (وزیر فرهنگ وقت) مدرسه صنایع مستظرفه را بنیاد نهاد.

پس از تاسیس وزارت فرهنگ و هنر در تاریخ 21 دی ماه سال 1345 اساسنامه و برنامه جامع هنرستان هنرهای زیبا در این وزارتخانه تصویب شد و در سال 1348 به دستور وزیر وقت فرهنگ و هنر به منظور تجلیل از مقام ارزنده استاد «حسین بهزاد» (مینیاتوریست) نام هنرستان هنرهای زیبای دختران به «هنرستان بهزاد» تغییر یافت.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات