دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ و فرهنگ مردم دوان

تاریخ و فرهنگ مردم دوان
تاریخ و فرهنگ مردم دوان
درحال حاضر موجود نمی باشد
تاریخ و فرهنگ مردم دوان
تاریخ و فرهنگ مردم دوان
تاریخ و فرهنگ مردم دوان
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 80474 - m 24/2
  • وزن: 0.57kg
0 ریال

تاریخ و فرهنگ مردم دوان
نویسنده: عبدالنبی سلامی - عبدالعلی لهسائی زاده
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 570
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کد کتاب: 80474

کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

 

مروری بر کتاب
موقعیت جغرافیایی - زمینه تاریخی - ساختار اقتصادی و اجتماعی - ادبیات شفاهی و...

 

دوان، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان کازرون در استان فارس ایران.
روستای دوان از کهن‌ترین دهکده‌های ایران بوده که در جنوب غرب استان فارس و در حدود ۱۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان کازرون واقع شده‌است. و در دامنه٦#34; کوهی از رشته کوه‌های زاگرس قرار دارد.

 

گویش کهن فارسی از ویژگی‌های این روستاست. پیرامون قدمت تاریخی این روستا (چه پیش از اسلام و به خصوص در زمان ساسانیان و چه پس از آن) مقالات زیادی ارائه شده‌است. وجود گورستان‌های متعدد، ته ستون‌ها، یک بنای احتمالاً ساسانی در داخل روستا، کتیبه‌هایی به خط کوفی و قلعه٦#34; دختر این روستا جزء اسناد تاریخی آن محسوب می‌شوند.

 

تقریباً در اکثر کتاب‌هایی که پیرامون جغرافیا و تاریخ کلی شهرستان کازرون منتشر شده نامی از این روستا آمده‌است.. کتاب "روستای دوان و بیست قرن تاریخ" نوشته مرحوم "یداله سعادت" اطلاعات جامعی پیرامون تاریخ این روستا در بر دارد.

 

بنایی که کمتر در متون منتشر شده از آن نام برده شده و حتی علیرغم تمامی شایستگیش از ثبت در فهرست آثار ملی ایران نیز باز مانده‌است، در ارتفاعات بالای کوه‌های دوان واقع شده و به «قلعه دختر» معروف می‌باشد.

 

این بنا بر روی یکی از ارتفاعات بلند رشته کوه‌های شمالی کازرون و مشرف به دشت وسیع این شهرستان واقع شده‌است. بیان دقیق قدمت آن نیازمند حضور کارشناسان میراث‌فرهنگی و حفاری دقیق منطقه‌است، اما با در نظر گرفتن شواهد حداقلی که از مدفون شدن در خاک در امان مانده‌اند (مانند دیواره‌های دور قلعه، خورده سفال‌های درون آن، دیواره‌ها و نوع بناهای ساخته شده درون قلعه، ملات به کار رفته در بنا و...) می‌توان فرض اولیه را بر ساسانی بودن آن قرار داد.

 

(بیان قدمت و کاربری دقیق این قلعه منوط به پژوهش و کاوش کارشناسان و متخصصین حوضه٦#34; میراث‌فرهنگی می‌باشد.) عدم توجه حفاظتی و علمی (نبود یا پایین بودن مطالعه پیرامون آن) بعلاوه کاوش‌های غیرمجاز منجر به وارد آمدن صدمات فراوانی به این قلعه٦#34; تاریخی شده‌است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات