دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ ایران دوره هخامنشیان ؛ تاریخ ایران کمبریج

تاریخ ایران دوره هخامنشیان ؛ تاریخ ایران کمبریج
درحال حاضر موجود نمی باشد

تاریخ ایران دوره هخامنشیان 

نویسنده: ایلیا گرشویچ
مترجم: مرتضی ثاقب فر
ناشر: جامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 912
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

مصور

منطقه بین‌النهرین، واقع در نواحی مرکزی خاورمیانه امروزی، یکی از مهم‌ترین خاستگاه‌های تمدن بشری محسوب می‌شود. ویژگی‌های منحصر به فرد جغرافیایی و تاریخی آن سبب شده است که در این منطقه اهمیت خود را تا امروز نیز حفظ کند. مطالعات‌ نشان می‌دهد حکومت‌های کوچک و امپراتوری‌های عظیم ایران نیز تمرکز خود را بر این منطقه قرار دادند. آثار و نشانه‌های تمدن‌های بزرگ، شهرسازی، کتیبه‌ها، بناها و اقتصادی پیشرفته حاکی از وجود فرهنگ‌ها و تمدن‌های بسیار قدرتمند در بین‌النهرین است.

پیش از مهاجرت اقوام آریایی به فلات ایران تمدن عیلام، واقع در جنوب غربی ایران امروز (خوزستان)، یکی از حکومت‌هایی بود که توانست در منطقۀ مذکور نفوذ یابد. اقوام آریایی نیز پس از مهاجرت به داخل فلات ایران منطقۀ غرب را به عنوان مرکز حکومت‌های خود قرار دادند که دو حکومت ماد و هخامنشی از آن جمله‌اند.

فصل اول درباره‌ی ظهور هخامنشیان، بنیانگذاری امپراتوری و کشورگشایی‌های پارس‌ها در آسیا و مصر است. نویسنده این فصل شاهنشاهی هخامنشی را در مقایسه با نظام فئودالی اشکانیان و ساسانیان، بیشتر یک شاهنشاهی دیوان سالار می‌داند. در فصل دوم روابط ایران و یونان در عصر هخامنشی و سیاست خارجی هخامنشیان بررسی شده است. فصل سوم تنها به عصر پادشاهی کورش کبیر اختصاص دارد.

در فصل چهارم با عنوان "اسکندر در ایران"، نویسنده خط سیر لشکرکشی اسکندر تا شرق امپراتوری هخامنشی و بازگشت او به بابل را دنبال می‌کند. فصل پنجم به اشغال مصر توسط هخامنشیان و نحوه‌ی اداره‌ی آن‌جا اختصاص دارد. مطالب این فصل از فتح مصر توسط کمبوجیه تا ورود اسکندر به مصر را دربرمی‌گیرد. نویسنده فصل ششم، مدارک بابلی درباره‌ی حکومت هخامنشیان در بین‌النهرین را بررسی می‌کند. فصل هفتم که توسط هالوک نوشته شده، به بررسی لوحه‌های گلی تخت جمشید که به زبان عیلامی است، اختصاص دارد.

در فصل هشتم مطالبی درباره‌ی سکه‌های هخامنشی، استانداردهای وزن، واحد طول و گنجایش مایعات و جامدات آمده است. در فصل نهم تصویری از جهان ایران باستان شرقی از دیدگاه اوستا ارائه شده است. موضوع فصل دهم "دین عصر هخامنشی" است. "زبان آرامی در امپراتوری هخامنشی"؛ "گاهشماری و تقویم"؛ "معماری و پیکرتراشی" از موضوعات فصل بعدی است. مطالب فصول چهارده تا شانزده نیز به ترتیب به کتیبه‌ی بیستون، تپه نوشی جان و پاسارگاد اختصاص دارند. فلزکاری، ظروف بلور و مهرها نیز از جمله مطالبی هستند که در فصل پایانی کتاب به آن‌ها پرداخته شده است. کتاب با فهرستی از منابع و مآخذ انگلیسی و نمایه به پایان می‌رسد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات