دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

بناهای عام المنفعه

بناهای عام المنفعه

نویسنده: مریم محمدی , کاظم ملازاده
ناشر: حوزه هنری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 456
اندازه کتاب: رحلی لب برگشته - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1

  کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو 

 

مروری بر کتاب  

مصور

آب انبار بازار، پل و سد، حمام

دایره المعارف بناهای تاریخی ایران در دوره اسلامی

موضوع کتاب حاضر، شرح معنای عمیق نهفته در معماری اسلامی ایران است. کتاب مصوّر است و با زبانی روان و به روش علمی ـ تحلیلی نوشته شده است. این اثر با هدف آشنایی با معماری دوره فرهنگ اسلامی در ایران و درک بهتر فضای معماری و نشان دادن حقیقت مفاهیم و وحدت میان آرمان‌ها و بنای ساخته شده توسط هنرمندان نگارش یافته است. محدوده تاریخی مورد بررسی در این اثر شامل ظهور اسلام تا اواخر حکومت سلسله قاجاریه و محدوده جغرافیایی آن از شمال به ماوراءالنهر، از غرب به میان رودان، از جنوب به خلیج‌فارس و از شرق به رود سند است.

این کتاب مجلد دیگری است از مجموعه "دایره‌المعارف بناهای تاریخی ایران در دوره اسلامی "که در آن، بخشی از بناهای عام المنفعه ایران شامل پانصد آب انبار، بازار، پل، سد و حمام به ترتیب الفبایی نام استان‌های کشور معرفی می‌شوند . در ابتدای کتاب مطلبی حاوی اطلاعات مفصل معماری درباره بناهای یاد شده آمده است .

ذیل نام هر بنا، اطلاعاتی از این دست به چشم می‌خورد : موقعیت جغرافیایی و محل آن، تاریخچه ساخت، مشخصات معماری، ویژگی‌های خاص، قسمت‌ها و بخش‌های مختلف بنا، مصالح به کار رفته در بنا، و سازنده یا بانی ساخت .در پایان کتاب انواع فهرست‌های راهنما آمده است .گفتنی است بیش از یک سوم کل صفحات کتاب به طرح‌های معماری و هندسی بناهای معرفی شده اختصاص دارد که در بخش پایانی کتاب به طبع رسیده است .

 کلیات معماری آب انبارها، بازارها، پلها، سدها و حمامها به طور مستقل بررسی شده است. در کلیات معماری به موضوعاتی نظیر: تاریخچه، پراکندگی، نقشه و معماری، مصالح بکار رفته، اجزا و عناصر و ساختمان بناها پرداخته شده است. «آب انبار رصدخانه مراغه»، در نصف ستون، نخستین مقاله این مجلد است.

«بازار تبریز» و «بازار اصفهان» از مفصلترین مقالات این مجلد به شمار می‌روند. برخی از مقالات مجلد سوم مانند: پل پادامک تهران، پل قورتان اصفهان، پل کله اصفهان، پل ورزنه اصفهان و... به صورت میدانی نیز بررسی شده‌اند. «مقاله رختشویخانه زنجان» که در صفحه ۱۲۱ مجلد سوم آمده است، در مقایسه با مقالات دیگر از تناسب موضوعی همگون برخوردار نیست. این مقاله، بنای قدیمی و عام‌المنفعه رختشویخانه‌ای را توصیف می‌کند که با سنگ و آجر در محوطه‌ای مشجر بنا شده است و در دوره اخیر آن را مرمت کرده‌اند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات