دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

این کیمیای هستی ؛ سلفون

این کیمیای هستی

نویسنده: ولی الله درودیان
ناشر: آیدین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 416
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 3

 

مروری بر کتاب

مجموعه مقاله ها و یادداشت های استاد دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی درباره حافظ

 "در مجموعه‌ی حاضر، مقاله‌ ها و یادداشت‌ های استاد محمدرضا شفیعی کدکنی ؛ نویسنده و محقق معاصر ، درباره‌ی حافظ و اشعار او گردآوری شده است. در انتهای کتاب نیز، ترجمه‌ی اشعار عربی حافظ درج گردیده است.آثار فاخر ادبیات فارسی از نام های بزرگی نظیر سعدی، حافظ و مولانا، همواره مورد توجه علاقمندان به شعر و ادب بوده اند اما یکی از مشکلاتی که در راه برقراری ارتباط با این آثار پیش روی خوانندگان قرار دارد، فواصل زبانی و فرهنگی ایجاد شده از قرون گذشته تا به امروز است.

این مساله سبب شده تا بسیاری از خوانندگان، آن طور که باید، نتوانند با آثار ارزشمندی که همچون ستاره های راهنما، در آسمان ادب پارسی می درخشند، آشنا بشوند. اما فرهیختگان و فرزانگان کشور دست روی دست نگذاشته اند و تلاش کرده اند تا در طول حیات ادبی خود، پلی میان مخاطبین امروزی شعر و ادب با بزرگان آن از سال های دور بنا کنند.

این کتاب یکی از این مسیرهای پیوند دهنده ی استوار است که به دستان کوشای استاد "محمدرضا شفیعی کدکنی" بنا شده و مخاطبان را در شناخت هرچه بهتر و بیشتر لسان الغیب، "خواجه شمس الدین محمد شیرازی" متخلص به "حافظ" یاری می نماید. این اثر که در سه جلد تهیه و تدوین شده، با در برداشتن "مجموعه مقاله ها و یادداشت ها درباره حافظ" گزینه ی مناسبی برای آشنایی با حکمت و کلام وی می باشد.

در کتاب "این کیمیای هستی"، مقالات مربوط به زیبایی شناسی و جهان شعری حافظ مطرح شده و حاوی نکته ها و یادداشت هایی پیرامون واژگان و عبارت ها و ابیات لسان الغیب می باشد. این اثر همچنین شامل درس گفتارهای استاد "محمدرضا شفیعی کدکنی" در دانشگاه تهران است که از کلاس های ایشان ضبط شده و اکنون به صورت مدون در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.

...یکی از شیرین کتاب هایی که این اواخر خواندم و بعضی قسمت های آن را بارها و بارها خواندم خاطرات صدرالدین عینی است. من این کتاب را سال ها قبل در یکی از کتابخانه های فرنگستان دیده بودم و بخش هایی از آن را هم خوانده بودم ولی نمی دانم چرا در آن احوال مرا تا این حد تحت تأثیر قرار نداده بود. این کتاب دریایی است از اطلاعات تاریخی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و مذهبی بخشی از ماوراءالنهر (ازبکستان و تاجیکستان کنونی) و گنجینه گرانبهایی از واژگان اصطلاحات، و امثال زبان فارسی دری و تاجیکی که ما امروز به بسیاری از آن کلمات به شدت نیازمندیم...


فهرست

حافظ و بیدل
این کیمیای هستی
خرقه و خرقه‌ سوزی
بشوی اوراق اگر هم درس‌هایی...
درباره‌ی شهید بودن حافظ
یک اصطلاح موسیقیایی در شعر حافظ
طنز حافظ
در ترجمه‌ ناپذیری شعر

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات