دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نگاهی نو به سفرنامه ناصرخسرو + تحلیل سفرنامه ناصرخسرو + شرح سی قصیده از ناصرخسرو ؛ سه کتاب در یک مجلد

نگاهی نو به سفرنامه ناصرخسرو + تحلیل سفرنامه ناصرخسرو + شرح سی قصیده از ناصرخسرو
نگاهی نو به سفرنامه ناصرخسرو + تحلیل سفرنامه ناصرخسرو + شرح سی قصیده از ناصرخسرو ؛ سه کتاب در یک مجلد
  • موجودی: موجود
  • مدل: 180379 - 84/5
  • وزن: 1.00kg
3,000,000 ریال

نگاهی نو  و تحلیل سفرنامه ناصرخسرو ، شرح سی قصیده از ناصرخسرو

نویسنده: فیروز منصوری , جعفر شعار , مهدی محقق
ناشر: قطره - توس - چاپخش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 230 + 240 +256
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1372 _ 1371 - دوره چاپ: 3 _ 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ سه کتاب در یک مجلد صحافی شده

 

مروری بر کتاب

نگاهی نو به سفرنامه ناصرخسرو

سفرنامه ناصرخسرو ظاهراً اولین کتاب منثور این نویسنده است که در آن، مسافرت هفت‌ساله خود را به ایران و آسیای صغیر و شامات و مصر و عربستان شرح داده است. تاریخ تألیف سفرنامه کاملا مشخص نیست؛ گرچه ظاهرا روزبه‌روز در روزنامه مسافرت خود نوشته است؛ ولی آن را ـ اگر این سفرنامه که در دست است، تلخیص متأخری از اصل سفرنامه مؤلف نباشد ـ نمی‌توان قبل از سال 455 هـ.ق فرض کرد. نویسنده در این کتاب با مداقه در مندرجات این سفرنامه و محک‌زدن مطالب آن با استفاده از معلومات تاریخی، به آزمایشی در بازنگری این اثر مبادرت کرده است....


تحلیل سفرنامه ناصرخسرو 

همراه با متن سفرنامه به چاپ انتقادی

سفرنامه ناصرخسرو کتابی است منسوب به ناصرخسرو قبادیانی بلخی است و گزارشی از یک سفر هفت‌ساله است.این سفر در ششم جمادی الاخر سال ۴۳۷ قمری از مرو آغاز شد و در جماددی الاخر سال ۴۴۴ قمری با بازگشت به بلخ پایان پذیرفت.

ناصر خسرو در سال 427 هـ . ق . بر اثر خوابى که دید به عزم سفر قبله (حج)، خانه و کاشانه خود را ترک و از مشاغل دیوانى استعفا کرد و سفر هفت ساله خود را شروع و سیرى در آفاق و تا حدودى در انفس کرد و در تمام طول مدت سفر با علما و دانشمندان نواحىِ مختلف در تماس بود و بر آموخته‌هاى خود مى‌افزود.

در تاریخ ادبیات فارسی و میان شاعران و نویسندگان جهان، ناصرخسرو جایگاه ویژه‌ای دارد؛ او یک سیاحتگر یا شاعری عادی نبود. پایگاه عقیدتی استواری داشت. نوشته‌هایش چه نظم و چه نثر وقف اندیشه دینی و دعوم مردم به پذیرش آن بود.

سفرنامه او ظاهرا برای عامه مردم نوشته شده و درباره مسائل مذهبی ساکت است؛ ولی از دو عبارت آن کتاب روشن است که هیچ‌گونه شک و شبهه‌ای در صحت نسب فاطمیون نداشته و درباره حسن اداره امور و ثروت و قناعت و امنیت و آسایش رعایای ایشان با شور و حرارت سخن گفته است. نویسنده در کتاب حاضر ضمن اشاره‌ای به زندگی و آثار ناصرخسرو، سفرنامه او را تحلیل کرده و در پایان متن مصحح آن نیز آورده شده است.


شرح سی قصیده از حکیم ناصر خسرو قبادیانی

از روی قدیم ترین و صحیح ترین نسخه خطی

ناصربن خسروبن حارث قبادیانی بلخی مروزی ، ملقب و متخلص به «حجت » و مکنی به ابومعین . از شاعران قوی طبع و قصیده سرایان گران قدرزبان فارسی است . وی در ماه ذی القعده سال 394 ه' . ق. مطابق با تیر یا مردادسنه 382 ه' . ش . در قبادیان از نواحی بلخ در خانواده محتشمی که ظاهراً به امور دولتی و دیوانی اشتغال داشته اند متولد گشت .

از ابتدای جوانی به تحصیل علم و ادب پرداخت و «تقریباً در تمام علوم متداوله عقلی و نقلی آن زمان و مخصوصاً علوم یونانی از ارثماطیقی و مجسطی بطلمیوس و هندسه اقلیدس و طب و موسیقی و بالاخص علم حساب و نجوم و فلسفه و همچنین در علم کلام وحکمت متالهین تبحر پیدا کرد، ناصرخسرو در اشعار خویش و سفرنامه و سایر کتب خود مکرر به احاطه خود به این علوم و مقام عظیم فضل و دانش خود اشاره میکند»:

نماند از هیچ گون دانش که من زآن    نکردم استفادت بیش و کمتر

فهرست

ناصرخسرو
قصاید
تعلیقات
فهرست اعلام و اماکن
فهرست لغات و ترکیبات
منابع و مآخذ
فهرست قصاید

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات