دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نقد عقل محض

نقد عقل محض
درحال حاضر موجود نمی باشد
نقد عقل محض
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 162244 - 86/5
  • وزن: 1.00kg
0 ریال

نقد عقل محض

نویسنده: ایمانوئل کانت
مترجم : بهروز نظری
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 768
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 3

 

مروری بر کتاب

کتاب نقد عقل محض، اثری نوشته ی امانوئل کانت است که نخستین بار در سال 1781 منتشر شد. این کتاب ارزشمند از کانت، یکی از اصلی ترین آثار در فلسفه ی مدرن است که با کنار هم آوردن دو مکتب فکری مغایر، تاریخ ساز شد: عقل گرایی که پایه ی تمامی دانش انسان را تعقل و منطق می داند، و تجربه گرایی که همه ی اطلاعات را از طریق تجربه بررسی می کند.

منطق استعلایی در کتاب نقد عقل محض کانت مبحثی است که در آن قواعد ذهنی پیشینی بررسی شده‌است. کانت منطق استعلایی خود را به دو بخش تحلیل و دیالکتیک استعلایی تقسیم کرده‌است. ایمانوئل کانت از رشته راهنما استفاده می‌کند و می‌گوید که فاهمه یا درک همان قوه حکم کننده‌است که عملکردش همان مقوله‌ها هستند. فاهمه در واقع قوه شناخت از طریق مفاهیم است که این عمل همان حکم کردن است و ذهنیات را به هم مربوط می‌کند.

نقد عقل محض، پژوهشی ژرف درباره ی ماهیت عقل و منطق بشر است و حقایق، اشتباهات، توهمات و واقعیات آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. تئوری های کانت، از جمله «آرمان گرایی متعالی»، تأثیر شگرفی بر فرهنگ فکری دو سده ی اخیر داشته و در به وجود آمدن جنبش های فرهنگی و روش های نظری زیادی همچون ایده آلیسم آلمانی، رومانتیسیسم، مدرنیسم، مارکسیسم، اگزیستانسیالیسم، روانکاوی، ساختارگرایی، پساساختارگرایی و حتی فیزیک کوانتوم، نقش ایفا کرده اند.

وهم هنگام این کاربرد بوسیله  تجربه به سانی رسا تضمین شده است. خرد با اینآغازه ها (چنانکه طبیعت اوایجاب می کند)همواره بالاتربه سوی شرط های دورترمیرود .ولی وقتی متوجه می گردد که بدین شیوه کارش همواره باید نا سرانجام بماند چون پرسش ها هرگز قطع نمی شوند. آنگاه خود را ملزم می بیند به اغازه هایی پناه برد که ازهمه کاربردهای ممکن تجربه ترا می گذراند. و با اینهمه چنان نامشکوک کننده می نمایند که حتی خرد عادی آدمی با آنها در توافق است.

ولی خرد از این راه به درون تاریکی و آخشیج ها سقوط میکند والبته میتواند ازآنها نتیجه بگیرد که می باید درجایی خطاهای پنهانی دربن قرارداشته باشند هرچند که اونمی تواند این خطاها را کشف کند. زیراآغازه هایی که بکار می گیرد چون از مرز سراسر تجربه برون می روند دیگر محک تجربه را برنمی شناسند اکنون رزمگاه این جدل های پایان ناپذیرما بعدالطبیعه نامیده میشود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات