دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نامه ایران باستان ؛ درباره آزادی هند

نامه ایران باستان ؛ درباره آزادی هند
درحال حاضر موجود نمی باشد

نامه ایران باستان 

مدیر مسئول: عبدالرحمن سیف آزاد
ناشر: نامه ایران باستان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 110
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: دهه سی - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ جلد پشتی زدگی دارد


مروری بر کتاب 

مصور 

درباره آزادی هند

ایران باستان روزنامه‌ای بوده سیاسی، اقتصادی؛ مصور و مرام و مسلک آن چنان که در عنوان هر شماره ذکر شده، «شناسانیدن ایران امروز به خارجه و ایرانیانی که در خارج زندگی می‌کنند خصوصا پارسیان مقیم هندوستان، راهنمایی‌های تجارتی و صنعتی به ایشان، معرفی پارسیان مقیم هند، علاقه‌مندی ایشان به ایران و ایرانیان و... .»

براساس اسناد موجود سیف‌آزاد پول چاپ روزنامه خود را از پادشاه افعانستان و کمک‌های دولتی ایرانی و انجمن‌های مرتبط با پارسیان مقیم هند دریافت می‌کرده است. سیف آزاد در زمانی که رابطه تجاری ایران و آلمان به‌شدت اوج گرفت با آلمانی‌ها مرتبط شد و به‌عنوان بلندگوی تبلیغاتی آنها عمل کرد، به طوری که رسما نمادهای نازی را در ایران باستان منتشر کرد.

او در سال1314 به آلمان رفت و شروع به چاپ پیشرفت‌هایی کرد که آلمان نازی تحت حکومت هیتلر در شئون مختلف علمی و صنعتی کسب کرده بود، به همین‌خاطر بخشی از کلیشه‌های روزنامه که عمدتا مربوط به پیشرفت‌های آلمان می‌شد، مستقیما از کشور آلمان به ایران فرستاده شده بود و در روزنامه ایران باستان به چاپ می‌رسید. سیف آزاد علاوه بر نشریه ایران باستان که در تهران منتشر کرد، نشریه «صنایع آلمان و شرق»، «ایران نو مصور»، «راهنمای بانوان» و «آزادی شرق» را در برلین آلمان چاپ می‌کرد.

تبلیغات ضد‌آلمانی در مطبوعات خارجی در زمان جنگ جهانی دوم به حدی زیاد شده بود که برخی از کشورها مجبور شدند رابطه سیاسی خود را با آلمان قطع کنند. در سال 1319یک سال قبل از اشغال ایران اداره سوم سیاسی وزارت خارجه گزارش مطبوعات منطقه را در مورد آلمانی‌های رانده شده از کشورهای همجوار ایران، بازتاب می‌داده است. در یکی از این گزارش‌ها که در روزنامه اوریان چاپ بیروت منتشر شده، لاسکوسکی مخبر لهستانی این رسانه در گزارشی نوشته است که پس از قطع رابطه سیاسی آلمان با عراق حدود 5هزار آلمانی به ایران آمده‌اند و در شهرهای مختلف ساکن شده‌اند.

این روزنامه همچنین از اخراج 200آلمانی دیگر از افغانستان و سفر آنها به تهران نوشته است. در این گزارش آمده است که تنها 200نفر از افراد دارای شغل هستند و بقیه تحت نظر شهربانی ایران زندگی می‌کنند. در نهایت روزنامه‌نویس این گزارش نتیجه‌گیری کرده است که ایرانیان تمایلی نسبت به آلمانی‌ها ندارند.

«خدا… ایران»؛ این شعار که می‌توان از آن به عنوان نخستین تعابیر در عصر پهلوی نام برد، بعدها در عصر محمدرضاشاه به سه‌گانه «خدا، شاه، میهن» تکمیل شد. نخستین کسی که این عبارت را به‌کار برد، سیفی آزاد روزنامه‌نگاری بود که روزنامه «ایران باستان» را منتشر می‌کرد.

روزنامه‌ای با تمایلات به‌شدت شوونیستی (شکوه‌طلبی و میهن‌پرستی افراطی) که سیف آزاد آن را منتشر می‌کرد. او روزنامه‌نگاری بود که در فضایی که رضاشاه و روشنفکرانی که اطرافش را گرفته بودند بر ایدئولوژی باستان‌گرایی می‌دمیدند و فضای کشور به‌شدت متأثر از ایران باستان بود. شماره اول روزنامه در بهمن 1311 منتشر شد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات