دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ناسیونالیسم قرن بیستم

ناسیونالیسم قرن بیستم

نویسنده: گلن جی بارکلی
مترجم: یونس شکرخواه
ناشر: سفیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : نو

 

مروری بر کتاب 

ناسیونالیسم(Natiolism) یا ملی گرایی یک حالت روحی  است و گمان می رود که وفاداری فردی فوق العاده موجود در آن ناشی از وجود دولت ملی می باشد. گرجه وابستگی به سرزمین بومی، سنن آبا و اجدادی و مقامات متشکل محلی در سرتاسر تاریخ به چشم می خورد، معهذا تنها در پایان قرن هیجدهم بود که ناسیونالیسم به صورت احساسی عموماً شناخته شده در آمد که به زندگی عمومی و فردی شکل می بخشید و به عنوان یکی از عوامل بزرگ (اگر نه بزرگترین) و منحصربه فرد،تعیین کننده ی تاریخ شناخته شد.

ناسیونالیسم جنبشی نو، برجسته و پویاست. می توان انقلاب های آمریکا و فرانسه را شروع نیرومندی برای بسط و توسعه ی ناسیونالیسم دانست که در طی دو قرن نوزدهم و بیستم در همه جا به صورت قدرت فائقه درآمد و به سبب بسط این قدرت بود که قرن نوزدهم در اروپا «قرن ناسیونالیسم» نامیده شد و سده ی بیستم شاهد قیام و جنبش های ملی در آسیا و آفریقا بود.

ناسیونالیسم دلالت دارد بر انطباق کشور یا ملت با مردم یا حداقل اشتیاق و علاقه به تعیین حدود کشور بر طبق گروه قوی آن. فقط در عصر ناسیونالیسم بود که این موضوع از نظر عمومی روشن شد که هر ملیتی باید کشوری را تشکیل بدهد – کشور خود را- و کشور باید دربرگیرنده و شامل کل ملیت باشد.

به طور کلی ناسیونالیسم چه کهن و چه نوین در اصل واژه ای با ویژگی های متعدد است. این واژه دربرگیرنده ی کلیه ی مواردی است که گروهی از مردم بر حقوق خود به مثابه یک گروه مستقل، در برابر گروه مستقل دیگری تأکید ورزند. بنابراین ناسونالیسم می تواند در امپریالیسم، نژادپرستی، جدایی طلبی، فدرالیسم و یا هر سیستم دیگری که تحت سیطره ی آن، قدرت از مرکز به برخی از دوایر خودمختار صادر می شود، پا به عرصه ی وجود گذارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات