دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مقدمه ای بر موسیقی درمانی

مقدمه ای بر موسیقی درمانی
درحال حاضر موجود نمی باشد

مقدمه ای بر موسیقی درمانی

نویسنده: ژاکلین اشمیت پترز
مترجم : علی زاده محمدی
ناشر: اسرار دانش - شباهنگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 4

 

مروری بر کتاب

به انضمام موسیقی درمانی در تاریخ ادبیات ایران

نویسنده در این کتاب ضمن معرفی رشته موسیقی درمانی و بیان پیشینه ی آن، براساس پژوهش هایی که انجام داده است تاثیرات و کاربردهای این رشته را در رفع و بهبود تمامی بیماری ها از مشکلات جسمی تا مشکلات روانی بیان می کند. در پایان کتاب، موسیقی درمانی در تاریخ ادبیات ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

بسیاری از فعالیتهای موسیقی برای عقب ماندگان ذهنی منافع درمانی دارد. با حرکات ریتمیک موزیکال می توان مهارت در هماهنگی های حرکتی را بهبود بخشید. آگاهی از اندام های بدن و مفاهیم مربوط به جهت یابی را می توان با رقص و انجام آوازها و بازی های حرکتی موزیکال تقویت کرد. اشعار آوازهای مخصوص را می توان نوشت که از طریق آن مراحل و روش های مهارتهای خودیاری مثل لباس پوشیدن و مسواک زدن را یاد بگیرند و به خاطر بسپارند. خواندن می تواند انگیزه و نقطه شروعی برای رشد زبان و مهارت های ارتباطی آنها باشد.

در دنیا زبان های گوناگونی برای ارتباط انسان ها با یکدیگر وجود دارد ، هر کشوری به زبان خاص خود صحبت می کند. اما در این میان زبان واحدی وجود دارد که همه ی افراد به راحتی می توانند با آن ارتباط برقرار کنند. موسیقی …ادیان و نژادها بی شمارند اما زبان و روح یكی است، زبان عشق. موسیقی نوعی زبان عشق است. كاربرد موسیقی برای درك زیبایی و سلامت زندگی اجتناب ناپذیر است . از بدو خلقت انسان، نیازهای متنوعی(اعم از جسمی و روانی) با او همراه بوده كه برای برآورده ساختن این نیازها سازگاری با محیطش به ابزارهایی نیاز داشته است.

هنر به عنوان یكی از وسایل اولیه ی سازگاری بشر در خدمت نیازهای كمال جویی و زیبا طلبی و از طرف دیگر، آرامبخش ناراحتی ها و سختی های زندگی او بوده است. موسیقی شكلی از هنر است كه احساس، عاطفه، ادراك و شناخت انسان را بدون نیاز به تكلم و زبان منتقل می كند.استفاده ی بشر از موسیقی، امری آسان و قابل دسترس بوده است، چون ریتم و ملودی، به عنوان دو ركن اساسی موسیقی، در سرشت انسان وجود داشته و از طرفی آواگری ها و حركات ریتمیك نیز نیازی به تكلم نداشته است.

از این رو در بیشتر قبایل ابتدایی مراسم و آیین های مختلف موسیقیایی كه وسیله ای برای ابراز همبستگی جمعی و از بین بردن ترس ها و غم ها و ایجاد آرامش و شادی و اراده در بین افراد قبیله بوده برگزار می شده است.موسیقی زبان آرزوها، انتظار ها و عواطف بشری است و هر قوم و ملتی بر حسب ویژگی های عاطفی و فرهنگی خود، موسیقی خاصی دارد. با درك موسیقی، عواطف زیبا، همدردی و تفاهم بیشتر قلبی میسر خواهد شد.پژوهشگران توصیه می كنند كه والدین روزانه یك ساعت برای فرزندان كوچك خود موسیقی پخش كنند. این عمل موجب بهتر شدن وضعیت تغذیه، خواب و افزایش وزن آنها می شود.از ابتدای تاریخ، بشر از موسیقی برای شفای بیماران استفاده می كرده است. برای مثال؛ ریتم طبل ها در مراسم شفابخش جادوگران و درمان گران نقش مهمی داشته است.

ارسطو می گوید: از موسیقی می توان در بسیاری از شئون زندگی، تربیت، سرگرمی، درمان، خوشگذرانی و تعدیل احساسات و عواطف استفاده كرد. (منتهی تصریح می كند كه گرچه پر كردن اوقات فراغت، امری لازم است، لیكن باید با نوعی از موسیقی مفید و تعالی بخش پر شود).فارابی موسیقی را با سه خاصیت مطرح می ساخت: احساس انگیز، نشاط انگیز، خیال انگیز و یا تحت شرایطی هر سه خصوصیت را دارا می باشد.

نغمه های موسیقی بر حسب تركیب فواصل و ریتم دارای ارتعاشات خاصی هستند كه با تحریك ارتعاشات سلول های عصبی احساس و انگیزه ای را تقویت، تضعیف و یا منتقل می سازند. اگرچه فواید درمان با موسیقی از دوران های قبل مطرح بوده است، اما تا قبل از اینكه در قرن اخیر به عنوان یك رشته تخصصی شناخته شود خوب معرفی نشده است.

امروزه از تأثیر و فواید موسیقی در مراحل مختلف رشد و زندگی انسان (از دوره جنینی تا سالمندی) گیاهان و جانوران سخن به میان می آید، و از تغییرات آن بر روی سیستم های حسی حركتی، هیجانی عاطفی، ترشح غدد، هوشیاری و آگاهی و شناخت فرد بحث می شود.به گفته پژوهشگران مركز پزشكی نیویورك، شنیدن موسیقی های كلاسیك و حتی موسیقی جاز موجب كاهش اضطراب و افزایش تحمل درد بیماران می شود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات