دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

رجال و دیپلماتهای عصر قاجار و پهلوی

رجال و دیپلماتهای عصر قاجار و پهلوی
درحال حاضر موجود نمی باشد

رجال و دیپلمات های عصر قاجار و پهلوی

نویسنده: ریدر بولارد , یاسنت لوئی رابینو , جورج چرچیل
مترجم: غلامحسین میرزا صالح
ناشر: معین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 456
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

«رجال و دیپلمات‌های عصر قاجار و پهلوی» مجموعه‌ای از یادداشت‌ها و دست‌نوشته‌های «ریدر ویلیام بولارد»، «یاسنت لویی رابینو» و «جورج پرسی چرچیل» از کارمندان سفارت انگلیس در ایران و در دوره‌های قاجار است.این کتاب در واقع دایره‌المعارفی براساس ترتیب الفبایی است و به معرفی شخصیت‌های سیاسی دو کشور براساس دست‌نوشته‌ها و یادداشت‌های سه نویسنده آن (کارکنان سفارت انگلیس در این دوره‌ها) می‌پردازد.

کتاب دربرگیرنده شرح حال و معرفی رجال و دیپلمات‌های ایران و انگلیس در دوره قاجار و پهلوی است که توسط ریدر ویلیام بولارد، یاسنت لویی رابینو و جورج پرسی چرچیل از کارمندان سفارت انگلستان در ایران در دوره قاجار و پهلوی گردآوری شده است. در این اثر حدود دو هزار تن از شخصیت‌های دینی، سیاسی، مذهبی و صاحبان مشاغل درباری و سلطنتی معرفی شده‌اند. این کتاب در واقع دایرةالمعارفی بر اساس ترتیب الفبایی است و به معرفی شخصیت‌های سیاسی دو کشور بر اساس دست‌نوشته‌ها و یادداشت‌های سه نویسنده آن می‌پردازد.

دوران نخست روابط سیاسی ـ اقتصادی ایران و انگلیس به دوران تسلط مغولان بر ایران باز می‌گردد. بنابراین می‌توان گفت که مغولان و انگلیسیان در یک زمان قدم به خاک ایران نهادند. دلیل اصلی تمایل بریتانیا به برقراری ارتباط با ایران در هر دو دوره در موضوع واحدی نهفته بود و آن هراس از قدرتی دور دست بود که در صورت لزوم می‌توانست منافع آن کشور را به مخاطره اندازد.

زمانی‌که طرابلس به تصرف مسلمانان درآمد و عکا مقر جنگجویان فرانک در فلسطین در آستانه سقوط قرار گرفت، ادوارد اول پادشاه انگلستان بیست و دو سال پس از پیروزی در جنگ بارون‌ها، به نیت حمایت از سپاهیان صلیبی، گروهی هفده نفره را به سرپرستی جفری آف لنگلی به ایران گسیل داشت تا با ارغون‌خان، قاتل شمس‌الدین جوینی وزیر با کفایت عصر مغولان، گفتگو کند و چاره‌ای بیندیشند. آگاهی ما از پیامد آن مأموریت چندان نیست، جزآن‌که می‌دانیم لنگلی در پائیز ۱۲۹۲ میلادی نه با ارغون‌خان که سال قبل از دنیا رخت‌برچیده بود، بلکه با برادرش گیخاتوخان، نخستین ناشر اسکناس در ایران، دیدار کرد.

ظاهراً خریدن یک چتر ایرانی و بردن آن به انگلستان که تا به امروز جزء لاینفک زندگی آنان شده است، تنها دستاورد آن مأموریت پرمخاطره بود. از زمان بازگشت لنگلی (۱۳۰۳) تا ورود آنتونی جنکینسون به ایران (۱۵۶۲) و دیدارش با شاه طهماسب اول در قزوین به منظور جلب کمک ایران در رفع خطرحمله عثمانیان به اروپا، دو دولت به مدت ۲۵۹ سال رابطه‌ای رسمی با‌هم نداشتند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات