دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دو بررسی و گذری در چون و چند ادبیات کودکان

دو بررسی و گذری در چون و چند ادبیات کودکان

نویسنده: فرخ صادقی
ناشر: رز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 87
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : در حد نو 

 

مروری بر کتاب

این کتاب از چهار بخش تشکیل شده است. فرخ صادقی در این کتاب و در جایگاه منتقد، به بررسی و نقد همهٔ آثار چاپ شده سه نویسنده ادبیات کودکان ایران،‌ «مرتضی رضوان»، «داریوش عباداللهی» و «منوچهر سلیمی» می‌پردازد. کتاب‌های قصه باغ مریم نوشته مرتضی رضوان، خاطرات فرج، هرزه‌گیاه ماجراجو، نخودی و حاکم، حاجی‌فیروز، شش برادر، باقالاقاتوق، بچهٔ کویر، گیله‌مرد نوشته داریوش عباداللهی و غول، مورچه و شیر، آب حیات نوشته منوچهر سلیمی (۱۲ اثر) در این کتاب بررسی شده است.

«صادقی منتقدی تیزبین بود که هم دوران کودکی را می‌دید و هم کمبودهایی را که در شناخت این موضوع و ادبیات کودکان وجود داشت. او گره اصلی را نبود شناخت از حالت‌های درونی کودک می‌دانست. این دیدگاه انتقادی به موضوع ادبیات کودکان، [...] یکی از نقطه‌های روشن شکل‌گیری فلسفه ادبیات کودکان ایران است. صادقی همچنین به تعریف و تبیین مرزهای ادبیات کودکان می‌پردازد. او با طرح پرسش‌هایی که بیشتر خاستگاه فلسفی دارند، در پی ارزیابی تعریف‌های پیشین از این مقوله است.»

فرخ صادقی در خانواده ای فرهنگ دوست زاده شد. فرخ صادقی از دوره ی جوانی به ادبیات، به ویژه ادبیات کودکان علا قه مند بود. او بر این باور بود که کودکان عامل بنیادین تحولا ت اجتماعی اند و برای پدید آوردن تحول در جامعه، باید از کودکان آغاز کرد. صادقی از راه خواندن پیوسته کتاب ها و مقاله های مربوط به ادبیات کودکان، همواره در جریان رخدادهای این گستره ی ادبی قرار داشت و به همین سبب، افزون بر نگارش کتاب، کتاب های ادبی ویژه ی کودکان را نیز نقد می کرد.

صادقی از سال های ۱۳۵۱ - ۱۳۵۲ به گروه بررسی کتاب، شورای کتاب کودک پیوست. او یکی از آموزشگران ادبیات کودکان در دوره های کتابداری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز بود. صادقی با پخش کتاب میان فرزندان خانواده های پیرامون خود، همزمان، به ترویج کتابخوانی نیز می پرداخت. فرخ صادقی در زمینه ی ادبیات کودکان بیش از ۲۰ عنوان کتاب و مقاله منتشر کرده است که برخی از آنها عبارتند از: تالیف کتاب خرافات: یک مقاله برای کودکان و نوجوانان و بنفشه زاران (۱۳۵۵)، گردآوری و ترجمه ی مجموعه داستان های محلی برای کودکان (۱۳۴۷) و سلسله مقاله های بررسی ادبیات کودک در روزنامه ی کیهان.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات