دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جامعه شناسی تالکوت پارسونز

جامعه شناسی تالکوت پارسونز
درحال حاضر موجود نمی باشد

جامعه شناسی تالکوت پارسونز

نویسنده: گی روشه
مترجم: عبدالحسین نیک گهر
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 316
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

از شگفتی‌های جامعه‌شناسی امریکایی شاید یکی هم این است که از بطن کاربردی‌ترین نوع جامعه‌شناسی معاصر، و انتزاعی‌ترین نظریه‌پرداز علوم اجتماعی معاصر متولد شده است. تالکوت پارسونز خود را «نظریه‌پرداز درمان‌ناپذیر» نامیده است. الحق در دو کلمه بهتر از این نمی‌توان فعالیت علمی چهل‌ساله و نقشی را که او در ارتقای جامعه‌شناسی امریکایی ایفا کرده است بیان کرد.

اگر پارسونز در میان جامعه‌شناسان امریکایی جایگاهی ممتاز و یگانه احراز کرده، به دلیل نوعِ انقلاب نظری‌ای است که در جامعه‌شناسی امریکایی ایجاد کرده است. پارسونز در همه‌ی آثارش هدف یگانه‌ای را دنبال کرده و آن ساختن مفهومی و نظری برای جامعه‌شناسی است تا آن را به پایگاهِ علم واقعی ارتقا دهد…

گی روشه مؤلف کتاب، برای استادان و دانشجویان جامعه‌شناسی ایران نامی آشنا و شناخته شده است. او در آوریل 1924 در کِبک کانادا متولد شده است، دکتری جامعه‌شناسی را در هاروارد زیر نظر پارسونز گذرانده است و اکنون استاد جامعه‌شناسی و پژوهشگر «مرکز تحقیق حقوق عمومی» دانشگاه مونترال است.

این کتاب با هدف شناخت بهتر و عمیق‌تر اندیشه‌های این جامعه‌شناس تألیف شده و نگارنده تلاش کرده تا مطالب را با زبانی خلاصه و ساده بیان کند. مطالب کتاب در هفت فصل تدوین شده است. در فصل اول، زندگی علمی و دانشگاهی پارسونز معرفی و مرور می‌شود. در فصل دوم اثر، نظریة عمومی کنش در ابعاد و مؤلفه‌هایش بررسی می‌شود.

فصول سوم و چهارم، به شرح تحلیلی نظام اجتماعی اختصاص دارد. در این مبحث چهار نظام فرعی برای نظام اجتماعی در نظر گرفته شده است که عبارتند از: نظام حفظ الگوهای فرهنگی، نظام اجتماع جامعه‌ای، نظام سیاسی، نظام اقتصادی. تحلیل نظام شخصیت و نظریة پارسونز دربارة شخصیت به‌عنوان نظام‌بخش، روان‌شناسی یادگیری و مراحل جامعه‌پذیری از مباحث دیگر اثر حاضر است.

نگارنده، در ادامة مطالب، مطالعات کاربردی پارسونز را بررسی کرده و بازتاب جامعة آمریکایی را در مطالعات کاربردی‌اش نشان می‌دهد. جمع‌بندی و ارزیابی انتقادی آثار پارسونز، جایگاه فونکیسونالیسم در نظریة پارسونز و فایده و محدودیت جامعه‌شناسی پارسونز نیز در فصل پایانی آمده است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات