دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ

تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ
تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ
درحال حاضر موجود نمی باشد
تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ
تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ

تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ

نویسنده: محمد توکلی طرقی
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 260
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : 

 

مروری بر کتاب

تجدد بومی و بازاندیشی حاصل کوششی برای بازنگری به تاریخ تجدد در ایران می باشد. مثلاً به جای آنکه ایران کشوری کهن فرض شود.جدد گونه‌ای بداهه اندیشی و بداهه زیستی بود. تکرار روزمره آهنگ از پیش ساخته زندگی نبود. همچون مشاعره و مناظره،درگیری نوآورانه با رفیق و رقیب در رویارویی با دشواره‌ها و پیچه‌های بودن و زیستن بود... .

این کتاب، به شناسایی روند تاریخی یی می پردازد که یادآوری تاریخ ایران باستان را بنیانی برای ساختن ایران نو می داند. بجای آنکه «وطن» و وطن پرستی را پدیده ای برگرفته از اروپا فرض کند به شناسایی تاریخ بومی و وطن ستایی و اهمیت آن در پیدایش مفاهیم «روح ایران»، «فرهنگ ایران» و «کلیت تاریخی ایران» می پردازد.

كتاب تجدد بومي و باز‏انديشي تارخ در واقع مجموعه هفت مقاله است كه مولف پيش از اين در مجلات برون مرزي و براي ذائقه‏ هايي خاص به چاپ رسانيده و اكنون در جور چيني هدفمند آنها را در قالب تاليف در آورده است. از اين رو نويسنده بيشتر در دايره خواننگان عمومي تاريخ سخن گفته كه خود اين مطلب اسباب سهولت ايجاد رابطه با خواننده را در سطوح مختلف  فراهم كرده است. گو اينكه وي مطالبي را در فضاي برون مرزي به تاليف در آورده و در فضاي داخلي آنها را به رخ خواننده كشيده است.  

از سوي ديگر نويسنده در صدد باز آفريني دو مطلب است كه در سرتاسر مقالات به نوعي تلاش در القاي آنها به خواننده را داردكه ضمن برخ كشيدن تمامي منابع اصلي، كه اين خود به نوعي مايه ‏ی استحكام مطلب مي شود، برآن است تادر درجه نخست دست به تخليه روحي و رواني خواننده از طريق حذف دستاورد هاي هويتي ايراني در قرن نوزدهم زند. و از سوي ديگر با نوعي پرده دري دست به تحقير تحقيقات درون زاد زده و آنچه كه اسباب تقويت متن است را آورده و سايرين را پيوسته تخطئه مي‏كند. حاصل اينكه ايراني هيچ نيست و اخلاق و مذهب ملعبه مشرب و ضرورت زندگي او است.

عنوان اثر يكي از پرسش هاي تاريخي در تاريخنگاري ايران است. در عين حال ظريف و بازار پسند انتخاب شده است. شايد خريدار بدنبال گم شده خود در "تاريخ نزديك" باشد. ولي از ابتداي متن تا انتها، نويسنده در قرن نوزدهم و حداكثر به اوايل قرن بيستم مي‏رسد. شايد اگر نويسنده در عنوان اثر دوره زماني خاصي را مي‏ گنجاند بهتر بود. ضمن آنكه عناوين فصول خيلي قريحه ‏اي و ذهني است و خواننده در ابتدا نمي‏داند قرار است به كجا برود و پس از خواندن متن همانند عناوين فيلم‏نامه‏ ها خود بايد در لابه لاي متن بگردد تا نويسنده را نجات دهد.

فهرست

1- بازسازی هویت ایرانی در گذشته ی تاریخ
2- عرب ستیزی،فرنگ ستایی،و ایران آرایی
3- تو وطن بشناس ای خواجه نخست !
4- پیکر مادرانه وطن و نفس مشروطه خواه
5- «به تماشا رفته بودم،خود نیز تماشا شدم»
6- «به آزادی تفاخر دارند و به خودسری تشکر»
7- بازخوانی انقلاب فرانسه

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات