دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاریخ عصر جدید ؛ سه جلدی

تاریخ عصر جدید

نویسنده: آ. افیموف , ایلیا گالکین , لئو زوبوک , وسوالود اورلوف , آلکساندر مانسه‌ویچ , ولادیمیر خوستوف , پ. م. کوزمیچوف , گ. ر. لوین , و.آ. اورلوف , ل. م. پردتچنسکایا , و. ک. فورایف
مترجم: محمدتقی فرامرزی , فریدون شایان , محمد پیفون
ناشر: شباهنگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 830
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1361 _ 1359 - دوره چاپ : 4 _ 1

کمیاب  - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

در قرن هفدهم، بعد از کشف های بزرگ جغرافیایی، اسپانیا و پرتغال تبدیل به ثروتمندترین دولت ها شدند.این دولت ها، متصرفات وسیعی بچنگ آورده که زر و سیم فراوان نصیب آنها می ساخت.

در آغازین روز های انقلاب اکتوبر, عواملی که برای حفظ و بقای رژیم تزار باهم بافت خورده خدمت میکرد؛ سد راه انقلاب شد. حمایت گسترده قوتهای دشمن از آنها, جنگ داخلی را چاق ساخت. انقلاب در سرزمین پهناور اتحادشوروی سرگردان شد. نیروی آن ضایع شد. فرصتهای طلایی را که برای تحکیم پایه های خود و شکل گیری سوسیالیزم در اختیار داشت از دست داد.

توده ها جنگیدند, از انقلاب دفاع کردند. انقلاب به توده ها عرضه شد, توده ها در شوراها گرد آمدند و در دفاع از انقلاب پیوستند. فضای پاک انقلاب را جنگ داخلی آلوده کرد. ضد انقلاب داخلی به حمایت و رهنمایی نیروهای خارجی, برای آلوده کردن بستر انقلاب, به کشتار بیرحمانه توده ها پرداخت. قصبات و روستاها را به آتش کشید. فابریکه ها و کارگاه ها را ویران کرد. مردم عادی و دهاقین را تیرباران کرد. به هیچ اصل اخلاقی و انسانی احترام نگذاشتند. هدف شان ایجاد خوف و ترسی بود که شهرها و روستاها را گرفته بود.

این مطلب ضعف انقلابیون را در کنترول اوضاع میرساند. خوف و ترس فزاینده مانع نزدیکی و دلگرمی توده ها به نهاد های انقلابی میشد. تحولات اقتصادی و اجتماعی به سکتگی مواجه شد. انقلابیون مجبور شدند جواب بالمثل بدهند؛ از انقلاب و منافع توده ها دفاع کنند. تداوم این حالت در محیط آگنده از  خوف و ترس و تهدید, که مداخلات وسیع نیروهای خارجی آنرا توسعه میداد؛ سبب شد که انقلابیون اهم توجه خود را به دفاع از انقلاب معطوف نمایند. با دشمن و ضد انقلاب به روحیه  ستیزه جویی و انتقام جویی برخورد نمایند.

تبلیغات گسترده به نفع ضد انقلاب, حاله ی را بوجود آورد که رهبری حزب, در ورای آن کوچکترین تعلل و تسامح را در تطبیق و عملی نمودن دساتیر حزبی در امر دفاع از انقلاب, فرصتی برای دشمن و نابودی انقلاب میدانست. با ادامه این وضع بتدریج مرکزیت بر دیموکراسی درون حزبی چربی کرد. خشونت در برابر خشونت بحیث یگانه راه در مبارزه برضد انقلاب ادامه یافت. جهت مقابله با ضد انقلاب سازمانی وسیع تشکیل گردید که با صلاحیت عمل میکرد. گسترش و توسعه جنگ داخلی, نقش عوامل تاریخی ای را برجسته ساخت که از رژیم قبلی برای اتحاد شوروی مانده بود.

جنگ داخلی با تمام معایب آن پایان یافت. انقلاب به حیات خود ادامه داد. دست آوردهای سوسیالیستی در سرزمین شوراها میدرخشید. برق آن چشم دوست و دشمن را خیره کرده بود.

طبق نظر مارکس و انگلس:

برای اینکه جهان کهنه مغلوب و جهان بدون طبقه ساخته شود؛ باید پرولتاریا دارای حزب و سازمانی مجهز با تیوری انقلابی باشد. آنها اعضای حزب مورد نظر خود را کمونیست خواندند.

اولین حزب با اوصاف و مرام کمونستی توسط لینن در روسیه اساس گذاشته شد. طی سالیان دراز در مبارزه علیه طبقات استثمارگر آبدیده شد؛ در سال 1905 به اقدامات انقلابی دست زد. مارکس و انگلس از مطالعه و بررسی نظام سرمایه داری در اواسط سده 1900 به این نتیجه رسیده بودند:

انقلاب سوسیالیستی در کشور واحد بطور جداگانه نمیتواند پیروز گردد. تنها در صورتی میتواند به پیروزی برسد که؛ در تمام کشور های سرمایه داری همزمان ضربت خود را وارد کند. سرمایه داری در آغاز سده بیستم به مرحله امپریالیستی خود رسید. لینن با تحلیل و تجزیه اوضاع نظام سرمایه داری دریافت که نظر ارایه شده توسط این دو فیلسوف و دانشمند در شرایط کنونی کار ساز نیست. انقلاب سوسیالیستی باید ابتدا در یک کشور به پیروزی برسد. نبوغ و ایمان لینن به پیروزی, این امکان را میسر ساخت. اولین انقلاب سوسیالیستی در روسیه با سرنگونی رژیم تزار تولد شد...


فهرست

جلد اول : از انقلاب انگلستان تا کمون پاریس
جلد دوم : از کمون پاریس تا انقلاب اکتبر
جلد سوم : از 1918 تا امروز

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات