دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

برای تاریخ می گویم ؛ خاطرات محسن رفیق دوست 1357 -1368 ؛ سه جلدی

برای تاریخ می گویم
برای تاریخ می گویم
برای تاریخ می گویم
درحال حاضر موجود نمی باشد
برای تاریخ می گویم
برای تاریخ می گویم
برای تاریخ می گویم

برای تاریخ می گویم

نویسنده: محسن رفیق دوست
به کوشش: سعید علامیان

ناشر: سوره مهر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1261
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1399 _ 1397 - دوره چاپ: 4 _ 1

کیفیت : نو ؛ ابتدای جلد اول و دوم نوشته دارد

 

مروری بر کتاب

خاطرات محسن رفیق دوست 1357 -1368

«انقلابیون قدیمی به او تدارکاتچی انقلاب لقب داده‌اند، اما خودش می‌گوید: «من در این انقلاب سمتی انتخاب کردم که هیچ‌کس نمی‌تواند مرا از این سمت عزل بکند؛ من عملۀ انقلابم.»

در یکی از جلسات، قبل از شروع مصاحبه، صحبتی پیش آمد و از او شنیدم که می‌گفت: «در سال ۱۳۲۹، ده‌ساله بودم که در منزل مرحوم آیت‌الله کاشانی چای می‌دادم. در همان سن و سال، رفت‌وآمدهای مرحوم نواب صفوی و اطرافیانش را زیر نظر داشتم و دقیقاً یادم است که با مرحوم کاشانی در مورد ترور رزم‌آرا و نخست‌‌وزیری مصدق صحبت می‌کردند.»

حاج محسن رفیق‌دوست در خانواده‌ای مذهبی ـ سنتی در جنوب شهر تهران به دنیا آمد. ده‌ساله بود که با فداییان اسلام آشنا و در یازده سالگی همراه با جمعی از فداییان اسلام در مسجد لرزاده دستگیر شد. وقتی افسر کلانتری او را در جمع تجمع‌کنندگان ضد شاه می‌بیند و با تعجب علت دستگیری‌اش را جویا می‌شود، مأمور دستگیرکننده می‌گوید: «این پسر خیلی شلوغ می‌کرد!»

این خاطرات از مقطع ورود حضرت امام خمینی (ره) در 12 بهمن 1357 زمانی به بعد روایت شده اند.دهه اول انقلاب دهه پر حادثه ای است و مهم تر از همه، هشت سال دفاع مقدس در این ایام اتفاق می افتد. رفیقدوست به این دلیل که یکی از پایه گذاران سپاه پاسداران است و بعد از آن مسوولیت تدارکات دفاع مقدس را بر عهده داشته، یکی از شخصیت های مهم در این ایام به حساب می آید.

رفیق دوست شورای ترکیبی سپاه پاسداران را تشکیل می دهد و در سال 1362 به عنوان نخستین وزیر سپاه وارد کابینه می شود.محسن رفیق دوست به این دلیل که پایه گذار سپاه است و بعد از آن مسئول تدارکات جنگ بوده، به عنوان یکی از شخصیت های مهم در این ایام به حساب می آید. مهم ترین فعالیت رفیق دوست به زمانی بازمی گردد که به عنوان مسئول تدارکات سپاه در طی جنگ تحمیلی خدمت می کند. علامیان نگارش این خاطرات را از سال 87 آغاز کرده و ساختار کتاب براساس پرسش هایی است که نویسنده از رفیق دوست پرسیده و این سؤالات بر اساس توالی زمانی انتخاب شده است.

به هر حال گفتن از تاریخ آن هم بعد از گذشت 15 – 25 سال از آن رویدادها و اتفاقات امر بسیار دشواری است که همان طور که هدایت الله بهبودی درباره جلد اول این کتاب گفت: «این کتاب می تواند اولین گام برای ثبت خاطرات پس از انقلاب باشد.»

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات