دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

اقبال و ده چهره دیگر

اقبال و ده چهره دیگر

نویسنده: محمد بقائی (ماکان)
ناشر: حکایتی دگر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 272
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

هومر ، حلاج ، سنایی ، سهروردی ، مولوی ، شبستری ، کسروی ، هسه ، جناح و شیمل

کتاب ، حاوی 9 مقاله در باره مقایسه اندیشه های اقبال و متفکران دیگر است. اقبال و هومر، اقبال و حلاج، اقبال و سنایی، اقبال و سهروردی، اقبال و مولوی، اقبال و کسروی، اقبال و هسه، اقبال و جناح و اقبال و شیمل عنوان این مقالات است.

نویسنده در این کتاب اندیشه‌های "اقبال لاهوری" را با توجه به ابعاد گوناگون آن با آرای چند اندیشمند دیگر بررسی و مقایسه نموده و مشابهت‌های موجود را خاطرنشان کرده است. وی تفکر اقبال را با اندیشه‌ی این اشخاص مطابقه و بررسی می‌کند: هومر، حلاج، سنایی، سهروردی، مولوی، کسروی، هسه، محمدعلی جناح و آن ماری شیمل.

چهره‌هایی که در این کتاب با اقبال تطبیق داده شده‌اند هریک دارای ویژگی‌هایی می‌باشند که شبیه یا عین آن‌ها را در اقبال می‌توان یافت. اما این شباهت یا قرابت نام چنان که در هر فصل از کتاب شرح داده شده به این معنا نیست که اقبال، پیرو یا مقلد اندیشه‌ی دیگری بوده است. بلکه بسیاری از این مشابهت‌ها اتفاقی است، با این تفاوت که در ژرفای اندیشه‌ی اقبال نکته‌ی دیگری می‌توان یافت که مفهوم نهایی آن بر بنیاد دیدگاه‌های خاص اوست.

اندیشه های اقبال خمخانه ای است که هنوز بسیاری از خم هایش را در نگشوده اند. افکار او را می توان به توجه به ابعاد گونه گونش با آراء بسیاری از چهره های برجسته مورد بررسی تطبیقی قرار داد. زیرا اندیشه های بزرگ همانند دریایی ناپیدا کرانه هستند با ساحل های متعدد که اگر از هر منظری نگریسته شوند چشم اندازی متفاوت از ساحل دیگر خواهند داشت.

بنابراین شخصیتی همچون اقبال نیز مشمول همین مثال می شود. چهره های پرآوازه ای که در این کتاب با وی تطبیق داده شده اند هر یک دارای ویژگی هایی می باشند که شبیه یا عین آنها را در اقبال نیز می توان یافت.اما این شباهت یا قرابت تام چنان که در هر فصل از کتاب شرح داده شده به این معنا نیست که اقبال پیرو یا مقلد اندیشه دیگری بوده است. بلکه بسیاری از این مشابهت ها اتفاقی است. با این تفاوت که در ژرفای اندیشه اقبال نکته دیگری می توان یافت که مفهوم نهایی آن بر بنیاد دیدگاه های خاص اوست.

محمد اقبال 22 فوریه سال 1873 در شهر سیالکوت پاکستان از خانواده ای برهمایی کشمیری الاصل زاده شد. اقبال در مدرسه دو زبان فارسی و عربی را یاد گرفت و تحصیلاتش را ادامه داد تا اینکه به دانشگاه لاهور پیوست.وی در سال 1905 به لندن سفر و تحصیلات خود را در دانشگاه کمبریج آغاز و دکترای خود را با طرحی با عنوان" پیشرفت و ترقی متافیزیک در سرزمین های فارس" کسب کرد. او در سال 1909 استاد فلسفه دانشگاه لاهور شد . اقبال لاهوری در 21 آوریل سال 1938درگذشت.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات