- موجودی: موجود
- مدل: 187896 - 74/4
- وزن: 0.80kg
سفرنامه حاج سیاح به فرنگ
نویسنده: محمدعلی بن محمدرضا سیاح
به کوشش : علی دهباشى
ناشر: نشر ناشر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 540
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ روکش کتاب زدگی و چسب خوردگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
میرزا محمدعلی پسر ملا محمدرضای محلاتی معروف به حاجی سیاح (1304 ش = 1344 ـ 1252 ه.ق) حدود بیست سال از عمرش را در سفر و سیاحت به سرزمینهای مختلف جهان از ژاپن تا آمریکا سپری کرد.
ممالک بازدید شده عبارت بودند از: روسیه (تفلیس), عثمانی (استانبول), فرانسه, انگلستان, ایتالیا, سوئد, نروژ, آلمان, سوئیس, اطریش, دانمارک, پرتغال, یونان, اسپانیا, رومانی, بلغارستان, ایالات متحده (نیویورک), ژاپن, چین, برمه, سنگاپور, هندوستان, افغانستان, ترکستان, عربستان (مکه), مصر.
وی در این مسافرتها با شخصیتهایی چون پاپ نهم, گاریبالدی, الکساندر دوم (تزار روسیه), بیسمارک, و رئیس جمهور آمریکا مسترگرن و سید جمالالدین اسدآبادی دیدار کرد. این کتاب بخشی از سفرنامه او است که سفر به روسیه و عثمانی و اروپا را شامل میشود.در پایان کتاب, فهرست اعلام و عکسهایی از نسخه خطی به چاپ رسیده است...
او غالباً هیچگونه شناختی از مکانی که به آن سفر می کرده، نداشته بلکه با پرسش از مردم هر منطقه درباره آن مکان یا منطقه دیگر، اطلاعات به دست می آورده و یا از کتاب های راهنما استفاده می کرده است. حاج سیاح بعد از بازگشت از این سفرها، وارد دسته بندی سیاسی شد و به علت عضویت در حوزه بیداران، مدتی زندانی گردید. در این مقاله پس از پرداختن به شرح حال سیاح، به سفرنامه او و نوع نگاه و شیوه گزارش سیاح نسبت به هر منطقه پرداخته شده است.
تا این اواخر بخشی از زندگی حاج سیاح ناشناخته و موضوع فرضیه های مختلف بود. شرح سفرهای او در امریکا و خاور دور، که اخیراً دستنوشت آن از سوی یکی از بازماندگان حاج سیاح به ناشری تحویل شده است (اطلاع شخصی)، نشان میدهد که او از اروپا به امریکا رفته، در1292/ 1875 ق در سانفرانسیسکو شهروندی امریکا را پذیرفته و با گذرنامه امریکایی به ژاپن وچین رفته است و از برمه و سیلان و هند هم دیدار کرده است...