دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

پراگماتیسم

پراگماتیسم

نویسنده: ویلیام جیمز
مترجم : عبدالکریم رشیدیان
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 214
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 5

 

مروری بر کتاب 

مجموعه مقالات

کتاب «پراگماتیسم» گزارشی است دست اول از زبان یکی از پایه‌گذاران اصلی مکتب پراگماتیسم (یا به اصطلاح، اصالت عمل). ویلیام جیمز، در این سخنرانی‌ها، ضمن تشریح دیدگاه پراگماتیستی و تکیه بر «ارزش‌های عملی» می‌کوشد تا پراگماتیسم را به روشی برای حل برخی از بنیادی‌ترین مناقشات فلسفی درباره وحدت و کثرت، جوهر و عرض، معانی حقیقت، اومانیسم فلسفی و مذهب تبدیل کند.

ویلیام جیمز (1910 - 1842)، فیلسوف و روان‌شناس امریکایی صاحب آثاری چند است که از آن جمله می‌توان به «اصول روان‌شناسی»، «انواع سیر باطنی» و «پراگماتیسم» اشاره کرد. کتاب‌های او که از جهت ادبی روان و جذاب است، بر فلسفه و ادبیات قرن بیستم تاثیر گذاشته است. 

مردم آن دوره در این بود که توانست بخوبی و روشنی، و معلومات بسیار، دیدگاهی را عرضه دارد که سخت اندیشی و نرم اندیشی را با یکدیگر آشتی دهد. فلاسفه حرفه ای همواره به جیمز بد گمان بوده اند. او زیاده از حد خوب می نوشت؛ منظور خود را روشنتر از آن بیان می کرد که بتوان عمیق دانست؛ و هر قدر هم مسیر دست یافتن خود او به یک موضع ممکن بود مشکل باشد، اما سبکش هرگز با تبدیل شدن به سبکی پیچیده به او خیانت نکرد. او کاری کرد که اندیشه فلسفی بیش از اندازه ساده و در دسترس همگان جلوه کند.

پرسش هایی که ذهنش را مشغول می داشت همان هایی بود که بر اذهان معاصرینش چیره بود، نه پرسشهای خاص فنی محافل فلسفی. در تمام سالهای آخر زندگیش، همواره به خود وعده می داد شرحی فنی درباره موضع فلسفی اش جهت استفاده برادران حرفه ایش بنگارد، اما هنگام مرگ، تنها قطعاتی از این نوشته را برجای گذاشت. مع هذا از میان فلاسفه امریکایی آثار هیچ فیلسوف دیگری، بجز رلف والدو امرسن، با این گستردگی در امریکا و اروپا مورد مطالعه قرار نگرفته است و از هیچ کس دیگر، به مثابه سخنگوی طرز فکر ویژه امریکایی، اینچنین صمیمانه استقبال نشده است…..

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات