دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

واقعیت گرایی فیلم

واقعیت گرایی فیلم
نویسنده: فریدون رهنما
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: وزیری جلد سخت - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 2
کد کتاب: 99974

کمیاب یا دست دوم - کیفیت : عالی

 

مروری بر کتاب
جلد سلفون

مصور

 

من اعتقاد دارم به راستی یک هنرمند مسئولیت بسیار مهمی دارد.
در این باره کمابیش کاری به عهده اوست که- با در نظر گرفتن شکل های اجتماعی گذشته- مردان خدا داشته اند یعنی کسانی که کمتر زندانی ریاضیات جاه و مقام و توانگری بوده اند. این به معنای آن نیست که گوشه نشینی کنند یا دیر نشین گردند.
حتی به گمان من لازم است سخت در میان گود زندگی باشند.

 

مهم آنست که هنر مند حرمت کار خود را نگه دارد نگران این حرمت باشد. در آینده نیز به نسبت این وارستگی است که گفتار و کردار آنان در سرنوشت آدمی تاثیر خواهد داشت.

 

فریدون رهنما شاعر، کارگردان و نظریه‌پرداز سینما در دوم خرداد 1309 در تهران زاده شد. چهار ساله بود که پدرش زین‌العابدین رهنما به بیروت تبعید می‌شود و او به همراه خانواده به آنجا می‌رود. تبعید، بمباران شهر بیروت و همچنین رویدادهای آن زمان ایران، در شکل‌گیری دیدگاه‌ او بسیار تأثیر می‌گذارد.

 

پس از شهریور 1320، به تهران بازمی‌گردد و در دبیرستان فیروز بهرام درس می‌خواند. در 1323 به پاریس می‌رود. هنوز جنگ دوم پایان نیافته اما پاریس آزاد شده است. در فضای پاریس، هنوز نهضت مقاومت برجاست. فریدون به دبیرستان می‌رود، شعر می‌سراید و با عطشی بسیار، آثار هنرمندان نهضت مقاومت را می‌خواند. بسیاری از آنان، چون سن پُل رو، ماکس ژاکوب، روبر دِسنوس، توسط نازی‌ها به قتل رسیدند. تیرباران شدند یا در اردوگاه‌ها جان سپردند.

 

در سال 1327 دفتر شعر «هیچ» را می‌نویسد و مقاله‌هایی از او درباره‌ی شعر و سینما در نشریه‌ دانشجویان ایرانی در فرانسه منتشر می‌شود. در 19 سالگی دفتر شعر «منظومه برای ایران» را می‌سراید که یکسال بعد در سال 1330 با نام مستعار کاوه طبرستانی انتشار می‌یابد. به علت بیماری ریوی و معالجه، مجبور می‌شود پاریس را ترک گوید و راهی کوهستان‌های فرانسه و سوییس گردد. سپس برای مدتی کوتاه به ایران می‌آید و هنرمندان جوان به او روی می‌آورند. در این زمان، شعر زندگیست را می‌نویسد که در مقدمه‌ی «قطعنامه» ا. صبح آمده است.

 

در سال 1333 «منظومه برای جهان» را می‌سراید که دو دفتر و با نام مستعار کاوه طبرستانی انتشار می‌یابد. پس از تحصیلات دانشگاهی در فرانسه، به ایران می‌آید و در ضمن کارهای سینمایی، مجله‌ی «فیلم و زندگی» را سرپرستی می‌کند. در همین مجله، بخش‌هایی از دانشنامه‌ی او به نام «واقعیت گرایی فیلم» منتشر می‌گردد. در سال 1338 مجموعه‌یی از شعرهای او از سال 1327 تا 1338 به نام «سروده‌های کهنه» در پاریس انتشار می‌یابد. در همین سال، نخستین فیلم کوتاهش، «تخت جمشید»، را می‌سازد که سال بعد در مرکز بین‌المللی فیلم در پاریس به نمایش گذارده می‌شود...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات