دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نظم و بی نظمی در دنیای اتم ها

نظم و بی نظمی در دنیای اتم ها

نویسنده: الکساندر کیتایگارووسکی
مترجم: آرارات عنبرچیان
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 256
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1364 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

نظريه " نظم غايي " يا " نظم در بي نظمي " به ما  ابزار حل مسائل پيچيده را درمحيط پرآشوب و آكنده از تغيير و تحول امروز و فردا را ميدهد بس بهتر است بدانيم که؛ نظريه نظم غائي پس ازدو نظريه نسبيت و كوانتوم؛ سومين انقلاب علمي عصر حاضر است . مفهوم کلي تئوري آشوب اين است که در هر بي نظمي ، نظمي نهفته است.

به اين معنا که نبايد نظم را تنها در يک مقياس جستجو کرد. پديده اي که در مقياس محلي، کاملا تصادفي و غيرقابل پيش بيني به نظر مي رسد، چه بسا در مقياس بزرگتر، کاملا پايا و قابل پيش بيني باشد.نظريه نسبيت؛ نظريه نيوتوني زمان و فضاي مطلق را درهم ريخت و نظريه  كوانتوم؛ روياي سنجش هاي دقيق ؛ قابل كنترل و متقن را برهم زد و نظريه نظم غائي پيش بيني هاي يقيني را كه از انديشه هاي لاپلاس نشآت مي گرفت و زير سئوال برد.

با حرکت بسوي نانو،و با رشد مهندسي نانو و گسترش محصولاتي نظير نقاط کوانتوم،و همچنين  فيزيکدانان با الهام از کار «ايزاک نيوتون» با متغيرهاي دوگانه- موقعيت و مقدار حرکت- فعاليت‌هاي ذرات زير اتمي را تفسير مي‌کنند. به بيان ديگر، ذره نظير پاندول نيوتن، بوسيله موقعيت آن در فضا و مقدار مومنتوم آن تعيين مي‌شود.آري؛ از آشفتگي زندگي زاييده مي شود. در حاليكه از نظم عادت به وجود مي آيد.

آشفتگي و بي نظمي معمولا در محاورات روزمره آشوب و آشفتگي نشانه بي نظمي و سازمان نيافتگي به نظر آورده مي شود و جنبه منفي دربردارد. اما در واقع با پيدايش نگرش جديد و روشن شدن ابعاد علمي و نظري آن امروزه ديگر بي نظمي  وآشوب به مفهوم سازمان نيافتگي ؛ ناكارائي ؛ ودرهم ريختگي تلقي نمي شود. بلكه در کوانتم بي نظمي  در حقيقت عين نظم است (انتروپي جهان را که منفي و بسوي بي نظمي ميدانستن؛ در حقيقت عين نظم است)  بي نظمي وآشوب نوعي بي نظمي منظم  يا نظم در بي نظمي است. بي نظم از آن رو كه نتايج آن غير قابل پيش بيني است و منظم بدان جهت كه از نوعي قطعيت برخوردارست .

بي نظمي درمفهوم علمي يك مفهوم رياضي محسوب مي شود كه شايد نتوان خيلي دقيق آنرا تعريف كرد اما مي توان آنرا نوعي اتفاقي بودن همراه با قطعيت دانست. قطعيت آن بخاطر آن است كه بي نظمي دلايل دروني دارد و به علت اختلالات خارجي رخ نمي دهد و اتفاقي  بودن بدليل آنكه رفتار بي نظمي ؛ بي قاعده و غيرقابل پيش بيني؛لذا  از لحاظ مکان و زمان پيش بيني دقيق نيست.

طبق فيزيک کوانتوم جواب قاطع دادن به موقعيت مکاني يک الکترون که داراي سرعت است دقيق نيست . اين اساس ذره مادي که گذشته آن ( موقعيت – سرعت ) در لحظه قبلي معلوم بود . در لحظات بعدي جايي يا سرعتي مشخص که قابل پيش بيني باشد را نخواهد داشت بلکه مي توان از نظر آماري در هر مکاني باشد و يا هر سرعتي را به خود بگيرد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات