دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نظریه معرفت در فلسفه کانت ؛ متن کامل

نظریه معرفت در فلسفه کانت
درحال حاضر موجود نمی باشد

نظریه معرفت در فلسفه کانت

نويسنده: یوستوس هارتناک
مترجم: غلامعلی حداد عادل
ناشر: فکرروز
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 204
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ نوشته تقدیمی دارد

 

مروری بر کتاب

بر همه فلسفه‌پژوهان هویداست که کانت مباحث معرفت‌شناختی را بر هستی شناختی‌ مقدم کرده و در فلسفهء خود عمدتا به معرفت‌شناسی پرداخته است.بنابراین روشن است که‌ فهم معرفت‌شناسی کانت برای فهم فلسفه او و به دلیل تأثیر ژرف او بر پسینیانش،برای فهم‌ فلسفه‌های پساکانتی در غرب تا چه اندازه مهم است.

از این ‌رو در این جستار به اجمال آرای او در این مورد از کتاب نظریه معرفت در فلسفه کانت،این کتاب که در اصل به زبان‌ دانمارکی بوده،به زبان انگلیسی ترجمه و در چند دانشگاه امریکا تدریس می‌شود...

در این کتاب نظریه شناخت در فلسفه ایمانوئل کانت ( 1724 1804) ذیل یک مقدمه، سه فصل و یک نتیجه‌گیری، بررسی و ارزیابی می‌شود .حسبات استعلایی، تحلیل استعلایی و جدل استعلایی عناوین فصل‌های کتاب را تشکیل می‌دهد .کانت برای ارتباط با عالم خارج و عالم واقع و نیل به معرفت، دریچه دیگری جز تجربه حسی نمی‌شناسد و راهی دیگر نمی‌داند، اما در عین حال جدا معتقد است که در معرفت ما عناصر و مفاهیمی وجود دارد که نمی‌توان آن‌ها را یکسره ناشی از تجدد دانست .

وی در فلسفه خود دو ساحت حساسیت (زمان، مکان) و فاهمه (وحدت، کثرت، جوهر، علیت، وجود، وجوب و (...را عناصر پیشین ذهنی می‌داند .کانت دریافت که تجربه مستلزم و متضمن استفاده از مفاهیم است .نگرش ضدمابعدالطبیعه کانت، نتیجه طبیعی مفهومی است که وی از تجربه دارد .وی از این نظر با پوزیتیویست‌های منطقی و نیز با بسیاری از دیگر فیلسوفان امروزی همسو و همراه است .
 

فهرست

مقدمه
حسیات استعلایی
تحلیل‌ استعلایی
جدل استعلایی
خاتمه و نتیجه

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات