دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

فقط یک آسمان

فقط یک آسمان

نویسنده: باگوان راجنیش اوشو
مترجم: مرضیه شنکایی
ناشر: تعالیم مقدس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 286
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 2 

کمیاب - کیفیت : در حد نو

 

مروری بر کتاب 

این کتاب الهام گرفته از سخنرانی ها و تعالیم معنوی راجنیش چاندرا موهان جین (اوشو) می باشد که خواننده را به آسمان معنوی و آرامش روح و روان از طریق فلسفه خود یافته رهنمون می سازد. راجنیش چاندرا موهان جین ، از عرفای هندی و اساتید باطنی است که بین سالهای ۱۹۳۱ تا ۱۹۹۰ می‌زیست. وی در دهه ۶۰ میلادی به نام آچاریا راجنیش و در دهه ۷۰ و ۸۰ باگوان شری راجنیش الگو:به انگلیسی:bhagwan shree rajneesh نامیده می‌شد اما نهایتاً در سال ۱۹۸۹ میلادی نام اشو را برای خود برگزید. او یک عارف، گورو و فیلسوف هندی بود.

او یک هندو زاده بود در سالهای بعد خود را عاری از داشتن آئین و دین بخصوصی می‌بیند اما بطور ناخودآگاه جذب فلسفه تانترایی می‌گردد و بر آن می‌شود که اشعار موجود در متون مقدس تانترائی را نقد و بررسی نماید. لذا سیستمی را پایه گذاری می‌کند که سبب جذب پیروان زیادی در اروپا بخصوص امریکا می‌شود. تعالیم او که احیاء کننده خرد کهن هندوستان بود در سالهای 70 از شهرت زیادی به عنوان مرکز مدیتیشن و تحول روحی برخوردارد شد.وی در این مجموعه، برخی آداب، آیین‌ها، عقاید و باورهای هندویان را بازگو کرده است. علاوه بر آن، علل ماندگاری هندوئیسم و برخی اختلاف‌های فرقه‌های آن را ارزیابی نموده است. در ابتدای کتاب شرح مختصری از زندگی نگارنده و در پایان آن واژه‌نامه انگلیسی به فارسی، واژگان سنسکریت و فهرست اعلام به چاپ رسیده است.

اوشو ذهن را در درجه اول قبل از هر چیز دیگر به عنوان مکانیزمی برای بقا می‌بیند؛ تکرار استراتژی رفتاری که موفق بودن آن در گذشته ثابت شده است اما به گفته او متوسل شدن به ذهن در گذشته توانایی انسان را برای زندگی درست در حال محدود می‌کند و باعث می‌شود که آنها احساسات واقعی را سرکوب کنند و خودشان را از تجارب لذت بخش که به طور طبیعی در لحظه حال بوجود می‌آیند محروم کنند: «ذهن دارای ظرفیت ذاتی برای شادی نیست ... ذهن فقط در مورد شادی فکر می‌کند» نتیجه این است که مردم خود را با تمامی شیوه‌های اختلال اعصاب، حسادت و ناامنی مسموم می‌کنند. او چنین استدلال کرد که سرکوب روانی- که اغلب توسط رهبران مذهبی حمایت می‌شود- باعث ایجاد احساسات سرکوب شده می‌گردد که در قالب دیگری ظاهر می‌شوند.

همچنین اشو معتقد است که سرکوب جنسی در جوامع منجر به حریص شدن جامعه نسبت به روابط جنسی می‌شود. به جای سرکوب، مردم باید به خودشان اعتماد و پذیرش بدون قید و شرط داشته باشند. برای درک این مفهوم، از نظر اوشو صرفاً نباید این موضوع بصورت عقلانی فهم می‌شد، چون ذهن تنها می‌توانست آن را به عنوان یک قطعه از اطلاعات درک کند. در عوض مراقبه مورد ضروری بود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات