دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شاید حرف آخر ؛ زرکوب

شاید حرف آخر
درحال حاضر موجود نمی باشد
شاید حرف آخر ؛ زرکوب
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 187288 - 86/3
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

شاید حرف آخر

نویسنده: مسعود بهنود
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 440
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه روکش کتاب سائیدگی دارد

 

مروری بر کتاب

مجموعه مقالات

در این مجموعه، 63مقاله از مسعود بهنود مربوط به حوادث و رخدادهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سالهای 1378و 1379 ایران و جهان گردآمده است .این مقالات، پیش از این در نشریات "عصر آزادگان"، "گوناگون "و "آدینه "به چاپ رسیده است .

شصت سال تاریخ روزنامه نگاری ایران، تا قبل از انتشار صور اسرافیل چیزی است که فقط به کار آرشیو و تاریخچه نویسی می آید. در جایی نوشته ام که اصلا به نظرم تاریخچه مطبوعات ایران از آن نشریات دولتی که در تاریخچه مطبوعات آمده و 160 سال پیش متولد شد، آغاز نمیشود، بلکه آغاز روزنامه نگاری ایران از آن دیوارکوب های بی امضایی است که از اواخر سلطنت ناصرالدین شاه شب ها به دیوار شهر نصب میشد.

از جان گذشته ای آن را نوشته، گاه خودش خطر تکثیر ژلاتینی و چسباندن آن بر در و دیوار شهر را هم به عهده گرفته بود. تا مشروطیت آمد و آن شب نامه ها عیان شد. صور اسرافیل اولین روزنامه مستقل و آزاد پس از مشروطیت نبود ولی به نظرم اولین روزنامه واقعی و شرقی ایران است، نه از آن رو که مدیرش جان بر سر مبارزه با استبداد نهاد و در باغشاه حلق آویز شد که این رسم روزگار است که تا قدرتمندی قصد آن کند که بر سینه جامعه بنشیند و بی سوال حکم راند، اول باید خروس کدخدا را سر ببرد که همان روزنامه نگاران «مستقل» باشند، وگرنه مثلا در همان روزگار سیدضیا «برق» و «رعد» را ساخت و تند هم می رفت، اما کاری به او نمی توانستند کرد چون قبلا با سفارتخانه ای - گرچه اتریش پیمان بسته بود و تا صدا از حکومت برآمد به سفارت رفت و در دادگاه مطبوعات هم با حضور نماینده همان سفارت حاضر شد و...

اما آنها که علی اکبرخان همان دخو است که برمی گردد. در خانه خواهر را می زند، چه کسی در می گشاید جز مشهدی حسن. آری مشهدی حسن، از پشت در باغشاه به خانه غارت شده جهانگیرخان رفته و از آنجا به خانه ای که دهخدا در آن ساکن بود، خانه خواهرش. و در همان جا می ماند تا دخو برسد. راهی دیگر نمیداند و نمی جوید. پیداست وقتی که علی اکبرخان از سوئیس برگشته، در آغوش مشهدی حسن، برای جهانگیرخان چه اشک ها ریخته اند. دهخدا دیگر گرد روزنامه نگاری نگشت و عالم طنز را هم محروم گذاشت و باقی عمر را بر فیش های امثال و حکم و لغت نامه نهاد و مشهدی حسن هم تا بود در خانه دهخدا بود.


فهرست

آلنده و مصدق
پاکستان، چرا کودتا؟
آنچه آن شوروی را این روسیه کرد
بار دیگر موضوع ایران و آمریکا
آن سه قطره خون پاک
محافظه کاران در سال نو
مشکل امیربهادر، عین الدوله و مشابه های امروزیشان با قانون
جهان در قرنی که گذشت
نصرت رحمانی، هوشنگ گلشیری هر کدام از نسلی، تباری و خیالی
برای زخم قلبت ای بامداد (به مناسبت درگذشت احمد شاملو) 
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات