دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

درباره سرمایه داری

درباره سرمایه داری

نویسنده: موریس داب
مترجم: ایرج مهدویان
ناشر: پویا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 67
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : در حد نو  _ نو ؛ دوازده صفحه اول کتاب دوباره در انتهای کتاب تکرار شده

 

مروری بر کتاب  

از دویست‌سال پیش به این سو، به موازات دگرگونی‌های انقلابی جهانگیر در کلیت و جزءجزء زندگانی اجتماعی بشر، مسئلهٔ چیستی حقیقی نظام سرمایه‌داری، جایگاه آن در سیر تکامل تاریخی، و امکان پیداشدن جانشینی بهتر برای آن با مفهوم «مبارزهٔ طبقاتی» گره خورده است، به‌طوری که همسویی یا ناهمسویی نظام سرمایه‌داری با تکامل تاریخی بشر در محاق افتاده است.

در این کتاب، که حاصل کار چند ده‌سالهٔ پژوهنده‌ای سختکوش است، نویسنده، جدا از ملاحظات عقیدتی و سیاسی، بنیانی استوار برای کسانی که خارج از درگیری‌های روزمرهٔ دنیای سیاسی‌اند و بیشتر به مسئلهٔ محیط زیست انسانی و جهانی می‌اندیشند فراهم آورده است، تا اندیشه و اندیشیدن آنان را در جست‌وجوی اصول و ملاک نهایی بخردانه در روابط اجتماعی انسان غنی‌تر کند.

نظام سرمایه داری، نظام اقتصادی حاکم بر جهان می باشد که در مورد آن تحلیل ها و قضاوت های مخالف و موافق زیادی صورت می گیرد ؛ نظام های اقتصادی اکثریت کشورهای ثروتمند جهان و همچنين كشورهاي درحال توسعه.

در قانون سرمایه‌داری، سرمایه‌گذاری، تولید، توزیع، درآمد، قیمت‌گذاری و عرضهٔ مواد و خدمات توسط تصمیم‌گیری‌هایِ شخصی در یک اقتصاد بازار تعیین می‌شود. مشخصه‌‌ی بارز قانون سرمایه‌داری این است که تولید کالا در درجهٔ اول از برای کسب سود اقتصادی انجام می‌گیرد و نه لزوماً رفع نیازهای انسان‌ها. البته در مواردی نیز، کسب سود با رفع نیازهای انسانی همراه است.

بسیاری از نظریه پردازان و سیاست مداران که غالباً در کشورهای دارای قانون سرمایه داری زندگی میکنند، بر این باورند که قانون کپیتالیزم از طریق، شاخص‌هایی مانند تولید ناخالص داخلی، سطح رفاه زندگی و درجه‌ی به کار گیری ظرفیت‌ها، تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی دارد.

اولین مکانیسم، رونقی است که با از میان بردن بیکاری و افزایش دادن نرخ دستمزدها، موجب کاهش نرخ استثمار می گردد، و این روال تا زمان از کار افتادن آخرین بنگاه های سودآور ادامه می یابد و به دنبال توقف بنگاه های سودآور، بنگاه های دیگر نیز از حرکت باز می ایستند. اما با این که در دوره 9-1927 با افزایش ناچیز دستمزدها مواجه بوده ایم، با توجه به افزایش بیشتری که در محصول کل وجود داشته است، نمی توان از افزایش دستمزدها به عنوان اصلی تاثیر گذار یاد کرد.

مکانیسم دوم، عدم تناسبی است که از انباشت رقابتی کور بخش های مختلف اقتصاد سر برمی کشد، به نحوی که به اضافه تولید «بخشی» می انجامد، زیرا برخی از صنایع ، کالاهایی را تولید می کنند که هیچ تقاضایی برای آنها وجود ندارد. این الگو در آغاز سال 1929 در ایالات متحده بطور قطع روبه گسترش بوده است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات