دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

تاویل بوف کور ؛ قصه زندگی

تاویل بوف کور ؛ قصه زندگی

نویسنده: محمدتقی غیاثی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 263
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

کتاب تأویل بوف کور (قصه زندگی) زندگی‌نگاشته‌ای است که یکی از مرجع‌های خوب درباره‌ی کتاب «بوف کور» صادق هدایت و آرای او به شمار می‌آید. این کتاب علاوه بر شرح و تأویل بر کتاب «بوف کور» متن کامل این شاهکار ادبی را نیز آورده است. درخصوص اهمیت و جایگاه این اثر صادق هدایت بسیار گفته‌اند.
آندره برتون که بنیان گذار حرکت سوررئالیستِی در فرانسه بود، وقتی ترجمه فرانسه بوف کور را خواند، گفت که: « کتاب هدایت جزو بیست کتاب شاهکار قرن بیستم است.»
هنری میلر، نویسندهٔ معاصر آمریکایی، دربارهٔ آن گفته‌است: «بوف کور هدایت، کتابی است که من آرزو دارم روزی نظیر آن را بنویسم. مانند این داستان در هیچ زبانی ندیده‌ام. آن را واقعاً دوست می‌دارم.»

صادق هدایت در نامه ای به تاریخ 1937 خطاب به دوستش مجتبی مینوی می نویسد:
«بوف کور یعنی زندگینامه ی قصه وار»
به همین خاطر غیاثی نیز در کتابش برای راه یافتن به وادی اندیشه پنهان هدایت در رمان به اندیشه و زندگینامه ی او می پردازد،و سپس به سراغ تاویل نماد ها و زبان هدایت می پردازد و از آنجا که هدایت نویسنده ای نیست که تنها در انتزاع سیر کند و مسلما واقعیت های اطرافش هم در شکل گیری رمان تاثیر داشته است،به واکاوی تاریخی نماد های کتاب نیز اشاره می کند. و در سیری از «فرشته» به سمت «لکاته» حرکت می کند. و پس از آن به بررسی عناصر جهانبینی هدایت که در رمان تبلور پیدا کرده می پردازد.

نویسنده در این کتاب برای فهم عمیق اندیشه‌ی پنهان هدایت در رمان مشهورش، به واکاوی آرا و زندگی این نویسنده می‌پردازد. سپس در نمادها و زبان وی واکاوی و تدقیق می‌کند و بستر اجتماعی و سیاسی روزگار هدایت را از نظر می‌گذراند. همچنین عنصرهای جهان‌بینی و بینش این نویسنده‌ی بزرگ را در رمانش بررسی می‌کند. تأویل بوف کور (قصه زندگی) برای علاقه‌مندانی که شاهکار صادق هدایت را خوانده‌اند یا آن‌ها که می‌خواهند از هدایت بیشتر بدانند، دارای نکته‌های مفید و درخوری است که سعی در روشن کردن برخی از ابهام‌های این اثر دارد....

سبک هدایت، خصوصا در بوف کور، بیش از هر سبک دیگری پرده از رازهای نویسنده برمی‌دارد .در این قصه، که قصه زندگی او و پدران ما است، فضای دوره جوانی نویسنده و گیرودار مشروطه‌خواهی با توصیف دلکشی باز نموده می‌شود .
در این فضا دو نکته اساسی مطرح می‌شود:
آزادیخواهی و گرایش به زمین ؛  گزارشگر که از ستم شاهان خودکامه جانش به لب رسیده است، مدام به سوی زمین خم می‌شود .این گرایش، دلالت‌گر نیاز به بهبود شرایط مادی زندگی و بینش تازه‌ای است که در جوانان مبارز به چشم می‌خورد و هر زبان نمی‌توانست این مسائل را باز نماید .هنر هدایت، کشف این زبان نمادین و گویا است .


فهرست

دنیای خیامی
عقاید بودایی
هدایت اگزیستانسیالیست
ارزش سبک در بوف کور
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات