دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ارزیابی ، تجویز و فیتینگ وسایل کمک شنوایی

ارزیابی ، تجویز و فیتینگ وسایل کمک شنوایی

نویسنده: زهرا جعفری , پروانه عباسعلی پورکبیره
ناشر: بشری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 532
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1

کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

شنوایی دوگوشی، یکی از ویژگی های دستگاه شنوایی است که به واسطه آن توانمندی های بسیاری در حیطه پردازش های شنوایی برای افراد مهیا می گردد. برخی از مهمترین این توانمندی ها شامل مکان یابی صوتی و درک گفتار در حضور نویز می باشند. مسیرهای آناتومیک و زیرساخت های عصبی لازم برای تلفیق اطلاعات دو گوش، در سطوح مختلف دستگاه شنوایی وجود دارد و اطلاعات تک گوشی رسیده از هر گوش، در ایستگاه های مختلف دستگاه شنوایی مرکزی با یکدیگر تلفیق و برای فرد، کاربردی می گردند.

اگرچه در نگاه اول همانگونه که افراد با یک چشم توانایی دیدن کلی را دارند با یک گوش نیز توانایی شنیدن اصوات را دارند اما عموماً در افرادیکه به هر دلیلی دچار اختلالات و آسیب های شنوایی یکطرفه شده اند و یا در موارد تجویز تک گوشی وسایل کمک شنوایی برای مبتلایان به اختلالات دوگوشی، شاهد ضعف در مهارت های شنوایی دوگوشی و مشکلات ناشی از آن در زندگی روزمره آنان هستیم.

در این نوشتار نگاهی به زیرساخت های آناتومیکی و عصبی شنوایی دو گوشی، مزایای شنوایی دوگوشی و اهمیت تجویز دو گوشی وسایل کمک شنوایی و تقویت دوطرفه خواهیم داشت. در این بحث، مزایای دوگوشی  به معنای فواید حاصل از شنیدن با دو گوش به جای یک گوش در نظر گرفته می شود و مزایای  تقویت دو طرفه  به فواید شنیدن از طریق دو سمعک به جای یک سمعک (یا سایر وسایل کمک شنیداری) اشاره دارد.

در نگاه به آناتومی و فیزیولوژی دستگاه شنوایی، صوت پس از تبدیل به سیگنال های عصبی در سلول های مویی شنوایی که گیرنده های محیطی دستگاه شنوایی در حلزون هر گوش هستند، از طریق عصب هشت به هسته های حلزونی انتقال داده می شود. این هسته ها خود به دو قسمت شکمی و پشتی تقسیم می شود، که نورون های قسمت پشتی اساسا از طریق رشته آکوستیکی پشتی به کولیکولوس تحتانی می روند در حالی که نورون های شکمی از طریق رشته های آکوستیکی بینابینی و شکمی به ترتیب به هسته زیتونی فوقانی و  هسته داخلی جسم ذوزنقه ای(MNTB) می‌روند که این مسیرها با مسیرهای شنوایی رسیده از سمت مقابل مکان یابی را میسر می سازند.

به طور خلاصه باید گفت در هسته های زیتونی فوقانی داخلی(MSO)  و خارجی(LSO)  بر اساس طیف فرکانسی سیگنال ورودی، جهت یابی با توجه به زمان و شدت صورت می گیرد. به این ترتیب که اگر سیگنال ورودی، فرکانس پایین باشد با توجه به اختلاف زمان رسیدن صوت به دو گوش در هسته داخلی و اگر فرکانس بالا باشد بر اساس اختلاف شدت صوت رسیده به دو گوش در هسته خارجی این جهت یابی صورت می گیرد.

در واقع اولین ایستگاه شنوایی دوگوشی که تلفیق اطلاعات رسیده به دوگوش را در مسیر بالانورد شنوایی امکان پذیر میسازد، همین هسته های مجموعه زیتونی قوقانی هستند. در شکل زیر شمای کلی مسیر انتقال اصوات از گوش داخلی و حلزون گوش تا قشر شنوایی نشان داده شده است. همان طور که ملاحظه می گردد، مسیر شنوایی از حلزون هر گوش تا قشر ادامه داشته و در چندین سطح نیز اطلاعات دو سمت با یکدیگر تلفیق شده و به عبارتی شنوایی دوگوشی مطرح می گردد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات