دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آرامش با رهایش ؛ روانشناسی لذت عرفانی

آرامش با رهایش

نويسنده: سوزانا مک ماهون 
مترجم : جمال هاشمی
ناشر : شرکت سهامی انتشار
زبان كتاب: فارسی
تعداد صفحه: 380
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 2

کیفیت : درحد نو  _ نو ؛ برخی سطور حدود 60 صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شده

 

مروری بر کتاب

روانشناسی لذت عرفانی

«عشق» یکی از شگفت‌انگیزترین آفریده‌های خالق است که جز در نهاد انسان، آن هم برای شناخت خود، هستی و خدا، به ودیعه گذاشته نشده است. عشق، هم از طرف عاشق و هم از سوی معشوق افاضه می‌شود لذا گفته‌اند: ‌«آن جا که میان دو چیز، نوعی تعلّق آگاهانه‌ی لذت‌بخش وجود دارد، عشق وجود دارد و از همین رو برای تشخیص مفهوم عشق، می‌توان گفت: عشق، نوعی تعلق آگاهانه‌ی لذت‌بخش میان دو چیز است.»

«ابن‌عربی» نیز می‌گوید: «عشق، قرین لذتی است که هیچ لذتی فراتر از آن نیست. از نظر او، لذت‌های عشق دوگونه است‌؛ چنان‌چه لذت‌ها، دنیوی شود، جنبه‌ی پستی به خود می‌گیرد و چنان‌چه با امیال والا و روحانی درهم آمیزد، والا می‌شود: عشق شگرف‌ترین شهوت و کامل‌ترین آن است و شهوت ابزار نفس است، با میل والا، والا می‌شود و با میل پست، پست می‌گردد و آن اراده‌ی لذت بردن است از آنچه که شایسته‌ی تلذّذ است.

لذّت دو نوع است: ‌روحی و طبیعی. چون نفس جزئیه زاده‌ی طبیعت است و طبیعت مادر اوست و روح الهی، پدرش؛ شهوت روحانی هیچ‌گاه از طبیعت رها نمی‌شود. لذت بردن انسان از کمال خویش، برترین لذت است. بنابراین لذّت عرفانی عشق، از آن‌جا که در سرشت آدمی تنیده شده است، با هیچ لذتی قابل قیاس نیست. چه زیبا گفته است «عطار»: چه داند آن که نداند که چیست لذّت عشق / از آنکه لذّت عاشق ورای لذات است.

کتاب روان­شناسی لذت عرفانی تنها یک راهنمای عملی برای بهداشت روانی و شفای عاطفی نیست، علاوه بر آن یک داروی شفابخش بای روان­های زجر کشیده غیرق در درد و رنج ناشی از مشکلات زندگی است و با رهنمودهای زیرکانه و روشنگرانه آکنده از مهر ومحبت و دلسوزی شما را تشویق به رو راستی با خویشتن می­کند، تا بتوانید علایق اجتماعی برقرار کنید و از خود انسانی شایسته، مثبت، برومند و با اعتماد به نفس بسازید.

انسان مدرن در جهان پرهیاهوی امروز در اوج امکانات و رفاهیت مادی به دنبال حلقه گمشده‌ای می‌گردد که گاه خودش هم از آنچه نسبت به آن فقر دارد، ناآگاه است. آن بخش خالی و تهی شده‌ی زندگی معاصر همان توجه به معنویات و گرایشات عرفانی‌ست که در تار و پود آیین تصوف، ادبیات عرفانی و دین مبین ما تنیده شده است. با آغاز قرن معاصر و به بن‌بست خوردن اندیشه‌های مدرن و پست مدرنیسم در جوامع غربی، بسیاری از افراد از فرقه‌های مختلف و با هر دین و مسلک به سمت آموزه‌های عرفانی مشرق گرایش پیدا کرده‌اند و تسکین و آرامش خود را در رویکردهای معناگرایانه شرقی جستجو می‌کنند.

این رغبت و تمایل را می‌توان در آثار هنری و فرهنگی رسانه‌های مختلف مشاهده کرد که با الهام از مفاهیم معنوی شرق، لذت بصری و آرامش را به مخاطبین خود منتقل می‌نمایند و در نهایت این گوهر گرانبهای عرفان و تصوف اسلامی‌ست که در هر محفلی می‌درخشد و توجه همگان را به خود جلب می‌کند.

کتاب لذت‌های عرفانی ارتباط معناداری بین عرفان و فلسفه ایجاد کرده است و با ارائه تعریف لذت از زوایای گوناگون، اقسام مختلف آن را برمی‌شمرد و به بررسی آن‌ها می‌پردازد. دکتر محمدمهدی اسماعیل‌پور پس از سال‌ها تجربه در عرصه مطالعات عرفان شرقی به جنبه‌های گسترده‌ی این مسلک و راه‌های رهایی‌بخش آن در زندگی می‌پردازد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات