دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مجله جهان کتاب 331

مجله جهان کتاب 331

نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر: جهان کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 80
اندازه کتاب: رحلی - سال انتشار: 1395

 

مروری بر کتاب

شماره 9 ؛ آذر 1395

نخست، نامه‌ای از پرویز دوائی را می‌خوانیم با عنوان «پاییز آمد»، با یادی از زنده‌یاد جمشید ارجمند. پس از آن، «نویسنده داستان‌های ترسناک می‌ترسد» آمده است؛ نوشته‌ای از الیسون فلاد که در آن نظر استفن کینگ را درباره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بررسی کرده است.

استفن کینگ می‌گوید: «گوش فرا دادن به سخنرانی‌های دونالد ترامپ شبیه گوش دادن به سرو‌صدای پیانویی است که از راه‌پلّه فرو می‌غلتد.» او پیش از برگزاری انتخابات، درباره احتمال جدّی پیروزی ترامپ هشدار داده بود و بی‌توجّهی به فرهنگ و کم‌سوادی و مطالعه نکردن را زمینه‌ساز استقبال بخشی از جامعه امریکا از چنین سیاست‌مدارانی دانسته بود.

«باباطاهر عریان بنّای قابلی هم بود!» نقد مفصّل جمشید سروشیار است بر کتاب باباطاهر: شرح احوال و نگاهی به آثار ابومحمد طاهر جصّاص همدانی، تألیف نصرالله پورجوادی. «مرزهای ایران و عثمانی» از کاوه بیات به معرفی کتاب مجموعه رسائل و لوایح تحدید حدود ایران و عثمانی، 907 ـ 1309 هجری قمری اختصاص دارد.

محمدحسین خسروپناه کتاب پیکار در برلین: دوره روزنامه پیکار (1309 ـ 1311)، نشریه حزب کمونیست ایران را بررسی کرده است. «از پایان‌نامه تا کتاب» عنوان نقد سیّدفرید قاسمی است بر کتاب نقش مطبوعات خارج از کشور در گسترش روزنامه‌نگاری در ایران/ محمد یادگاری. مجید رهبانی در «مشروطه و کتاب» به بررسی کتاب و کتابخانه به روایت مطبوعات 1285 ـ 1304/ تدوین مسعود کوهستانی‌نژاد پرداخته است. عبدالرسول شاکری ضمن معرفی کتاب سیاست نوشتار گفت‌و‌گویی با نویسنده آن، کامران تَلَطّف انجام داده است.

در ادامه، بررسی کتاب‌های ادبیات مانوی/ مهرداد بهار و ابوالقاسم‌ اسماعیل‌پور را از حسین مصطفوی کاشانی، فلسفه‌ای برای زندگی/ ویلیام اروین، ترجمه محمود مقدسی را به قلم یزدان منصوریان، وزن چیزها/ جین کازز، ترجمه عباس مخبر را از معصومه علی‌اکبری می‌خوانیم. نقدی بر دفتر شعر اقیانوسی آرام/ علیرضا بهرامی نوشته عباس رضوانی در ادامه آمده است. محبوبه شمشیرگرها کتاب شکل‌گیری هویّت ملّی در ایران/ علی مظفری را معرفی کرده است. نقدی بر کتاب هیتلر: صعود، 1889ـ1939/ فولکر اولریخ نوشته میچیکو کاکوتانی در ادامه آمده است.

مقاله یاسمن منو با عنوان «رمان‌های سیاه کشورهای اسکاندیناوی و رمزگشایی تاریخ» به بررسی ادبیات پلیسی در کشورهایی چون سوئد، دانمارک و نروژ اختصاص دارد که در آن ضمن پرداختن به نقش سیاسی و افشاگرانه این رمان‌ها، نویسندگانی چون اِستیگ لارسِن، هِنینگ مَنکِل و جو نِسبو را معرفی می‌کند که اشتهاری جهانی دارند. او می‌نویسد: «رمان سیاه از بدو تولّدش در بین دو جنگ جهانی، رمان دوران بحران است... امروز نیز با بحران جهانی رو‌به‌روییم: بحران اقتصادی، بحران مهاجرت، تروریسم و بحران اخلاقی (دزدی، دروغ، دورویی حاکمان و ...).»

«حمید زرّین‌کوب: ادیب نوگرا» مقاله‌ای است از کامیار عابدی در هشتادمین زادروز آن پژوهشگر فقید ادبیات فارسی. «این سیامک برای من غریبه است!» از کریم منیری، نقدی است بر کتاب خاطرات سیامک لطف‌الهی.

«پیرامتن در ترجمه» مقاله‌ای است در زمینه نقد ترجمه از حسن هاشمی میناباد. دهمین قسمت از سلسله مقالات «نام‌های آثار ادبی از کجا آمده‌اند؟»/ گری دِکستِر، ترجمه پرتو شریعتمداری به ادوارد آلبی و کتاب چه کسی از ویرجینیاوولف می‌ترسد؟ اختصاص دارد.

زری نعیمی در صفحه «هزار و یک داستان» به بررسی این کتاب‌ها پرداخته است: این خیابان سرعت‌گیر ندارد/ مریم جهانی؛ بچه دیو خواب است/ محمدعلی مهمان‌نوازان؛ تو از دست‌های من سردتری/ بنفشه رحمانی؛ و طلابازی/ امیرحسین شربیانی.

سایه اقتصادی‌نیا در صفحه «وقت شعر» سه دفتر را بررسی می‌کند: باید بایستم وسط دشت آفتاب‌گردانِ ون گوگ/ ندا کامیاب؛ ضربان/ مریم جعفری؛ و  مَدِّ مژه/ بهنود بهادری.

نویسنده داستان های ترسناک می ترسد
باباطاهر عریان بنای قابلی بود!
مرزهای ایران و عثمانی
روزنامه پیکار
از پایان نامه تا کتاب
مشروطه و کتاب
وقتی فلسفه به زندگی می پردازد
تاملات فلسفی در متن زندگی
شکل گیری هویت ملی در ایران
هیتلر : صعود از یک «ابله رقت انگیز» به یک عوام فریب
...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات