دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

یادی از روزهای رفته ؛ سه جلدی

یادی از روزهای رفته

نویسنده: منصوره اتحادیه ( نظام مافی )
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1530
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1400 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

مصور

خاطرات حسن مشرف نفیسی (مشرف الدوله)

حسن مشرف نفیسی متولد ۱۲۷۵ در تهران و فرزند علی اکبر نفیسی ناظم الاطباء بوده. وی برای ادامه تحصیلات به فرانسه رفت و دکترای حقوق از دانشگاه پاریس را دریافت کرد. در شهریور ۱۳۲۰ در کابینه محمدعلی فروغی به وزارت دارایی رسید و در دوره قوام السلطنه به ریاست سازمان برنامه و بودجه رسید. وی دو بار به عنوان رئیس هیئت مدیره بیمه ایران انتخاب شد و مدتی نیز نماینده ایران درصندوق و بانک بین‌المللی بود.

 حسن مانند سایر برادران خود تحصیلات مقدماتى را با نظارت مرحوم ناظم‏الاطباء بخوبى و عمیق در تهران انجام داد و سپس براى ادامه تحصیل به اروپا رفت و درجه دكترا در علم حقوق و اقتصاد گرفت. پس از مراجعت از اروپا مدتى كوتاه در عدلیه به قضاوت پرداخت و رئیس محكمه تجارت شد. سپس وكالت دادگسترى را پیشه خود ساخت و روزنامه‏اى به نام ایران جوان انتشار داد كه زیاد دوام نكرد و تعطیل شد. در تأسیس شركت سهامى بیمه ایران با دكتر آقایان زحماتى كشید و از 1316 تا 1320 ریاست هیئت مدیره شركت مزبور را عهده‏دار بود. مرحوم فروغى در 30 شهریور 1320 او را به سمت وزیر دارائى معرفى كرد. دوران وزارت او از ادوار پر سروصدا است زیرا گذشته از اینكه مشاغل مهم وزارت دارائى را بین اقوام خود تقسیم كرد، نرخ لیره را افزایش داد. مدت وزارت دارائى او زیاد طولانى نشد و مدتى هم وزیرپیشه و هنر و كار بود. در دوره قوام‏السلطنه به ریاست سازمان برنامه رسید و برنامه هفت ساله‏اى براى ایران تنظیم نمود. در 1336 مجددا رئیس شركت بیمه شد. این بار نیز در اثر خرید زمین براى شركت مزبور سروصداى زیادى برخاست. بناى هتل شاه عباس كبیر در اصفهان در دوران او انجام گرفت و پرونده‏اى در این مورد تشكیل یافت. زمانى نیز روزنامه پند را منتشر مى‏كرد. وى تنها داماد خانم فخرالدوله بوده است. او مدتها وكیل شركت نفت ایران و انگلیس بود. وزارت دارائى او نیز در كابینه فروغى به فشار انگلیسى‏ها صورت گرفت.

مرحوم مشرف نفیسی در طول دو دوره فعالیت و حضور خود در بیمه ایران ، خدمات شایانی به بیمه ایران می کند.خرید بخش مهمی از املاک متعلق به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و تدوین آئین نامه کامل و جامع استخدامی شرکت مربوط به دوره های فعالیت وی در بیمه ایران بوده است. همچنین تصمیم به احداث مهمانسرای عباسی ( مهمانسرای شاه عباس سابق ) و اجاره سرای فتحیه ( کاروانسرای مادر شاه ) و خرید بخشی از املاک واقع در محدوده آن برای احداث مهمانسرا و شروع اقدامات ساختمانی نیز از جله اقدامات شایان توجه وی بوده است.

همچنین برای اولین بار بیمه ایران حوادث کار را در بنگاه انحصار دخانیات بر عهده گرفت و نخستین قدم در راه شروع بیمه های اجتماعی برداشته شد.
شروع بکار بیمه دزدی ، بیمه سوحت وسوز معاملات اعتباری و تجارتی ، بیمه بازنشستگی کارکنان ادارات ، پیشقدمی در تاسیس شرکت سهامی باربری بین المللی ایران ، بیمه شخص ثالث ، پایان دادن به کار مستشاران خارجی برای اداره شرکت و گشایش نخستین شعب شرکت در مشهد ، اهواز ، اصفهان ، تبریز ، رشت و شیراز نیز از اقدامات ایشان می باشد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات