دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

یادنامه کمال الملک

یادنامه کمال الملک

نویسنده: علی دهباشى
ناشر: به دید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 650
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ:

کمیاب  - کیفیت :  نو ؛ بدون روکش

 

مروری بر کتاب

مصور

با مقالاتی از : آیدین آغداشلو، محمد علی فروغی، قاسم غنی، رویین پاکباز، محمد حجازی ، محمد علی جمالزاده و ...

محمد غفاری معروف به کمال‌المُلک نقاش ایرانی (۱۲۲۴ کاشان- ۱۳۱۹ نیشابور) یکی از مشهورترین و پر نفوذترین شخصیت‌های تاریخ هنر معاصر ایران به شمار می‌آید. او برادرزاده صنیع‌الملک است.وی در یکی از خانواده‌های هنرمند و سرشناس در کاشان چشم به جهان گشود. غفاری پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در کاشان به همراه برادر بزرگترش به تهران آمد و در دارالفنون در رشته نقاشی ادامه تحصیل داد.پس از گذشت سه سال تحصیل وی در دارالفنون، هنگامی که ناصر الدین شاه از این مدرسه بازدید می‌کرد، کار او را پسندید و وی را به دربار فراخواند.

مهم‌ترین تابلویی که باعث شد محمد غفاری به عنوان نقاش به استخدام دربار دربیاید، پرتره‌ای بود که او از اعتضاد السلطنه، رییس وقت مدرسه دارالفنون، کشید و شاه قاجار به شدت تحت تاثیر این تابلو قرار گرفت. کمال الملک، پس از کشته شدن ناصرالدین شاه برای مطالعه و کسب تجربه به اروپا سفر کرد و بیش از سه سال را در فلورانس، رم و پاریس گذرانید و در موزه‌ها به کپی کردن آثار استادانی چون رافائل، رامبراند و تیسن پرداخت. در پاریس با فانتن لاتور استاد نقاشی موزه لوور آشنا شد. فانتن لاتور در معرفی کمال الملک به شاگردانش می‌گوید: «مواظب باشید! این آتش از ایران آمده است؛ از تابش و حرارت آن بهره گیرید.» 

در دوران مظفرالدین شاه، کمال الملک به ایران آمد و پس از آن برای مدتی در کربلا و بغداد ساکن شد که این اقامت منجر به خلق آثاری چون رمال، آهنگر بغدادی و میدان کربلای معلا شد. همچنین تک‌چهره‌های مظفرالدین شاه، میرزا علی اصغر خان اتابک، صورت حکیم الملک و میرزا محمود خان نیز از جمله دیگر آثار کمال الملک است. کمال الملک پس از استقرار مشروطه در سال 1298 مدرسه صنایع مستظرفه را تاسیس کرد. جالب است که او با انتشار مقالات و ترجمه برخی آثار «ژان ژاک روسو» و دیگر نویسندگان آزادی خواه فرانسه با انقلاب مشروطه ایران همراه شد. 

حوض‌خانه عمارت گلستان، منظره دوشان تپه، منظره تکیه دولت، دورنمای شمیران و تالار آیینه، نام برخی دیگر از آثار مشهور کمال الملک است. شرح فعالیت‌ها و شیوه هنری کمال الملک در همه کتاب‌ها و منابع تاریخ هنر ایران درج شده است، اما چند کتاب پژوهشی نیز به طور اختصاصی به هنر این هنرمند مشهور می‌پردازند. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات