دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

یادداشت هایی از زندگانی خصوصی ناصرالدین شاه

یادداشت هایی از زندگانی خصوصی ناصرالدین شاه
یادداشت هایی از زندگانی خصوصی ناصرالدین شاه
درحال حاضر موجود نمی باشد
یادداشت هایی از زندگانی خصوصی ناصرالدین شاه
یادداشت هایی از زندگانی خصوصی ناصرالدین شاه

یادداشت هایی از زندگانی خصوصی ناصرالدین شاه

نویسنده: دوستعلی معیرالممالک
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 110
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 3

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه جلد سائیدگی دارد

 

مروری بر کتاب

نویسنده در این کتاب، به بازنویسی گزیده‌ای از خاطرات خود و روایت‌های بازگو شده از دوستان خود دربارة زندگی خصوصی ناصرالدین شاه قاجار (12471313ق) پرداخته است. در این خاطرات نکاتی در خور توجه دربارة زنان و فرزندان شاه، چگونگی پرداخت حقوق همسران و بیان حال برخی از خواجه‌سرایان؛ آداب و تفریحات اهل اندرونی و...، ارائه شده است. در پایان کتاب نیز تصاویری از زنان و فرزندان ناصرالدین شاه و برخی از عمارت‌ها و خانه‌های شاهی، ضمیمه شده است.

... ناصرالدین‌شاه به هیچیک از نوه‌های خود به اندازه من اظهار مهر نمی‌کرد. رفته رفته کار به جایی رسید که مورد رشگ اهل اندرون واقع شدم، ولی کس را جسارت دم زدن نبود و تا شاه در قید حیات بود، مشمول مراحم و عنایات شاهانه بودم.

یکی از خدمتکاران اندرون مرتکب خلافی شده و از آنجا که دانست مورد خشم و بازخواست خانم خود قرار خواهد گرفت شبانگاه فرار کرده در حضرت عبدالعظیم بست نشست. چون این خبر به گوش شاه رسید سخت به رقت آمد و به بانوی کنیز فراری گفت تا از تقصیر وی درگذرد.

آنگاه برای آنکه اهل اندرون ملجأ و مأمنی نزدیکتر داشته باشند و هنگام ضرورت بدان پناه برند در نهان به یکی از گیس سپیدان حرم دستور داد تا آواز دهد خواب نما شده و به وی گفته اند در پای چنار کهن سال که کنار مظهر قنات "مهر گرد"در اندرون واقع است امامزاده ای به نام عباسعلی مدفون است.

گیس سفید گفته شاه را به کار بست و این خبر در اندرون انتشار یافت. اهل حرم شادی ها کردند و از شاه خواستند تا نرده ای دور درخت کشیده شود. شاه به نصب نرده امر کرد و آنرا به رنگ سبز اندود کردند.

از آن پس درخت مزبور به چنار عباسعلی معروف شد. زیارتنامه ای مخصوص به تنه آن آویختند و اطرافش شمع های نقره کوبیده هر شب شمع ها در آن افروختند. رفته رفته چنار مزبور اهمیتی به سزا یافت و بستی محکم شد. اهل اندرون نذور خود را از قبیل حلوا و غیره در پای آن می پختند و بر تنه اش دخیل ها می بستند بدین گونه برای نیازمندان حرمسرا نقطه توجهی و پناهگاهی نزدیک بوجود آمد...»

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات