دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کوچ نشینان قشقایی فارس

کوچ نشینان قشقایی فارس
کوچ نشینان قشقایی فارس
درحال حاضر موجود نمی باشد
کوچ نشینان قشقایی فارس
کوچ نشینان قشقایی فارس
کوچ نشینان قشقایی فارس
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 162272 - 86/5
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

کوچ نشینان قشقایی فارس

نویسنده: پیر اوبرلینگ
مترجمفرهاد طیبی پور
ناشر: پردیس دانش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 334
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

مصور - پژوهشی درباره عشایر و ایلات

تحقیق حاضر درباره چگونگی شکل‌گیری کنفدراسیون ایل قشقایی از مرحله استقرار عشایر ترک زبان در بخش‌های مرکزی و جنوبی ایران از قرن چهارم هجری به بعد، تا افول تدریجی اقتدار آن در سدة اخیر است. سیر مناسبات ایل قشقایی با دولت مرکزی از یک سو و مناسبات آن با واحدهای عشایری و حکومتی در فارس از سوی دیگر از مباحث مهم این کتاب به شمار می‌آید.

کتاب ، نخستین بررسی جامع در توضیح چگونگی شکل‌گیری کنفدراسیون ایل قشقایی است؛ از مرحلة استقرار عشایر ترک زبان در بخش‌های مرکزی و جنوبی ایران از قرن چهارم هجری به بعد، تا افول تدریجی اقتدار ایل مزبور در سدة اخیر.» سیر مناسبات ایل قشقایی با دولت و مناسبات آن با واحدهای عشایری و حکومتی در فارس، از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در این اثر است.

تحقیق حاضر درباره چگونگی شکل‌گیری کنفدراسیون ایل قشقایی از مرحله استقرار عشایر ترک زبان در بخش‌های مرکزی و جنوبی ایران از قرن چهارم هجری به بعد، تا افول تدریجی اقتدار آن در سده اخیر است. سیر مناسبات ایل قشقایی با دولت مرکزی از یک سو و مناسبات آن با واحدهای عشایری و حکومتی در فارس از سوی دیگر از مباحث مهم این کتاب به شمار می‌آید

پیر اوبرلینگ (به فرانسوی: Pierre Oberling) مورخ و قوم‌شناس فرانسوی بود. اوبرلینگ در ۱۹۲۹ در استراسبورگ آلزاس به دنیا آمد. او در زمان جنگ جهانی دوم، دو سال را در تهران گذراند و سرانجام در ۱۹۴۲ به آمریکا مهاجرت کرد. در آنجا کارشناسی ادبیات فرانسوی را از دانشگاه کورنل (۱۹۵۱)، کارشناسی ارشد امور بین‌الملل (۱۹۵۳) و دکترای زبان‌ها و فرهنگ خاورمیانه (۱۹۶۰) را از دانشگاه کلمبیا اخذ کرد.

او از نویسندگان و ویراستاران دانشنامة ایرانیکا بود. اوبرلینگ دربارة قبایل ترک ایران پژوهش‌هایی کرد که به انتشار کتاب کوچ‌نشینان قشقایی فارس در سال ۱۹۷۴ منتج شد. او آثاری را به طرفداری از ترکان در قبرس شمالی منتشر کرد و به همین خاطر در سال ۲۰۰۱ مدال افتخار وزارت خارجة دولت ترکیه را نیز دریافت کرد.

...کوچ‌نشینی یک شیوه‌ی زندگی است که در آن انسان از راه پرورش حیوانات و معمولا با برخورداری از فرآورده‌های کشاورزی زیست می‌کند و در پی چراگاه‌های طبیعی سالیانه از محلی به محل دیگر کوچ می‌کند.

کوچ‌نشینی در ایران سابقه‌ای کهن دارد و کوچ‌نشینان همیشه نقش مهمی در تاریخ کشور ما داشته‌اند. آنان از فرهنگ و سنن کهن ما پاسداری کرده‌اند، همواره اهمیت زیادی از نظر اقتصادی داشته‌اند، و همواره در سازشی فرهنگی ـ اجتماعی با محیط زیست بوده‌اند. اما هنوز شناخت دقیقی از آنان در دست نداریم. کتاب حاضر می‌کوشد تصویری کلی از وضع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کوچ‌نشینان ارائه کند و به بررسی بحران‌های زندگی کوچ‌نشینی بپردازد.


فهرست

 اقتصاد ایل قشقایی‌
 ساختار سیاسی ایل قشقایی‌
 قشقایی‌ها از کجا آمده‌اند ‌
 کوچ به کرمان‌
 سال‌های آخر محمد علی‌خان‌
 رویارویی با یک حکومت مرکزی مقتدر و با ثبات‌
 ظهور داراب خان و خاندان حاکم او
 مقابله با بریتانیای کبیر
 سال‌های فراز و نشیب ۱۹۱۱ ـ ۱۹۱۴
 جنگ جهانی اول
 ایام تخته قاپو: سلطنت رضاشاه پهلوی
 جنگ جهانی دوم‌
 نهضت جنوب‌
 سال‌های صلح و رفاه‌
 افول خاندان حاکم ایل قشقایی‌
 ایل قشقایی بدون برادران قشقایی
در پیوست، کتاب نیز این مطالب آمده است
 طوایف و تیره‌های ایل قشقایی‌
 برآورد جمعیت ایل قشقایی‌
 خاندان حاکم قشقایی‌
 کتاب‌شناسی آثاری که به قشقایی اشاره دارند
 کتاب‌ها و مقالات فارسی
 فهرست اعلام

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات