دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کتاب موجودات خیالی

کتاب موجودات خیالی

نویسنده: خورخه لوئیس بورخس
مترجم: احمد اخوت
ناشر: آرست
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 226
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : 

 

مروری بر کتاب 

این اثر پژوهشی است درباره‌ی غریب و افسانه‌ای که تخیل بشر در طول زمان و مکان‌های مختلف آن‌ها را آفریده است. که نویسنده در این مجموعه، برای معرفی هریک از موجودات روایتی قصه‌وار به دست می‌دهد و به طور کلی، در درون‌مایه‌ی اثر تغییراتی ایجاد می‌کند. مطالب کتاب بر حسب الفبای عنوان تدوین شده، بدین‌ترتیب که با "آکرون هیولا" آغاز می‌شود و با "یووارکی" خاتمه می‌یابد.

در این کتاب، موجودات افسانه‌ای همچون هیولا، ابوالهول، اژدها، اسب تک شاخ، باهاموت، جن و پری، دیو، مرغ باران و سمندر، و همچنین موجودات متصور برخی نویسندگان از جمله حیوان متصور کافکا، و برخی موجودات ناشناخته‌تر بررسی شده و به شیوه‌ی بورخس، خیلی کوتاه و موجز، به تصویر درآمده است. از میان موجودات خیالی شرقی و ایرانی، می‌توان به براق (مرکب پیامبر اسلام در سفر معراج)، سیمرغ و همزاد اشاره کرد.

همان طور که همه می دانند، پژوهش درباره ی موضوع های بی فایده و غریب لذتی کاهلانه دربر دارد.ما هنگام تألیف و ترجمه ی کتاب حاضر از چنین لذتی بهره ی بسیار بردیم.امیدواریم خوانندگان نیز در این لذت ما اندکی سهیم شوند.ما کتاب راهنمایی از موجودات غریبی فراهم آوردیم که تخیل بشر در طول زمان و مکان آنها را آفریده است.

جهل ما نسبت به معنای جهان و معنای اژدها یکسان است،اما در تصویر ذهنی اژدها چیزی هست که در تخیل بشر می گنجد و به همین علت اژدها در مکان ها و دوره های مختلف نمودی متفاوت دارد....کتاب موجودات خیالی ، همان طور که از اسم آن مشخص است ، در مورد موجودات تخیلی بحث می کند که زائیده‌ی ذهن انسان‌ها در طول قرن‌های متمادی هستند.

فرازهایی از کتاب دربارۀ سیمرغ :

سیمرغ پرندۀ نامیرایی است که بر شاخه های درخت علم آشیان دارد. برتون این مرغ را با عقاب مقایسه می کند که به گفته ی ادای متأخر بر چیزهای بسیار علم دارد و در شاخه های درخت جهان، ایگ دراسیل، آشیان می سازد.
ساوئی در کتاب شعر (thalaba (1801 و فلوبر در وسوسه ی سن آنتونی (1874) درباره ی سیمرغ گفته اند.

فلوبر مقام او را تا حد یکی از ملازمان ملکه ی سبا تقلیل می دهد و او را چنین توصیف می کند: پرهایی دارد نارنجی که به پولک های فلزی می ماند، سری کوچک و نقره ای رنگ و صورتی مانند صورت آدمیان. سیمرغ چهار بال دارد، منقارش مانند منقار عقاب است و دمی بسیار بسیار بلند مانند دم طاووس دارد. در منابع اصلی اهمیت سیمرغ بسیار فراتر از این است.

به روایت شاهنامه ی فردوسی، که افسانه های باستانی ایران را جمع آوری کرد و به نظم درآورد، سیمرغ مرغی است که زال، پدر قهرمان شاهنامه، را با بچه های خود پرورد. فرید الدین عطار، در قرن دوازدهم، سیمرغ را نماد الوهیت می دانست. ماجرای سیمرغ در کتاب منطق الطیر (مجمع مرغان) رخ می دهد. این قصه ی رمزی ...

فرازهایی از کتاب دربارۀ آکرون :

تاکنون فقط یکبار، یک نفر آکرون را دیده است. این حادثه در قرن دوازدهم در ایرلند در شهر کورک اتفاق افتاده است. روایت اصلی این داستان که به زبان قدیم سلت های اسکاتلند نوشته شده بود، اکنون گم شده و چیزی در دست نیست اما یک راهبه ساکن روگنسبرگ که پیرو فرقه بندیکت بود آنرا به زبان لاتین ترجمه کرده بود و این قصه از ترجمه لاتینی به چند زبان، از جمله سوئدی و اسپانیایی راه یافت. از ترجمه لاتینی حدود پنجاه نسخه موجود است که همه در نکات اصلی داستان با هم مشترک هستند. اسم این قصه اثری است که آنرا یکی از منابع کمدی الهی دانسته اند.

فهرست 

• عجایب نامه ی بورخس 
• آکرون هیولا
• آمفیزبنی
• ابائوآکو 
• ابتو و آنت
• و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات