دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کارنامه زرین ؛ یادنامه دکتر عبدالحسین زرین کوب

کارنامه زرین ؛ یادنامه دکتر عبدالحسین زرین کوب
کارنامه زرین ؛ یادنامه دکتر عبدالحسین زرین کوب
درحال حاضر موجود نمی باشد
کارنامه زرین ؛ یادنامه دکتر عبدالحسین زرین کوب
کارنامه زرین ؛ یادنامه دکتر عبدالحسین زرین کوب

کارنامه زرین

به کوشش: علی دهباشی
ناشر: دفتر پژوهشهای فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 976
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ:

کمیاب - کیفیت : نو ؛ بدون روکش


مروری بر کتاب 

مصور

یادنامه دکتر عبدالحسین زرین کوب

عبدالحسین زرین کوب خوانساری، ادیب، مورخ، اسلام شناس، ایرانشناس، منتقد، محقق و نویسنده بزرگ ایرانی است که در حیات پرثمر خود آثار و تألیفات فراوان و دقیقی به جای گذاشته و او را در شمار مولوی پژوهان می شناسند. وی تحصیلات ابتدایی و تا پنجم متوسطه را در زادگاهش بروجرد خواند. سپس به تهران آمد و دیپلم ادبی گرفت.

به اصرار پدر به زادگاهش بازگشت و به تدریس ادبیات، فلسفه، تاریخ و جغرافی و حتی ریاضی پرداخت. وی اولین کتاب خود «فلسفه شعر» را در آنجا به چاپ رساند و چندی بعد برای تحصیل عازم تهران شد و رتبه اول رشته ادبیات را گرفت. کارنامه پربار استاد زرین کوب نشانه علاقه فراوان او به فرهنگ اسلامی ایرانی است. به منظور تجلیل از مقام علمی و ادبی این استاد فقید، بزرگداشتی برپا شد و مقالات علمی تحقیقی ارزشمندی به ایشان هدیه شد.

در کتاب حاضر علاوه بر مقالات،‌ چندین کتاب استاد زرین کوب نیز معرفی شده و هشت شعر از سروده های ایشان آورده شده است. زندگی نامه و فهرست واره تألیفات این استاد توانا نیز، در اولین مقالات ارائه شده است. این مقالات به همت علی دهباشی جمع آوری و آماده طبع شده است....

زرین‌کوب کتاب دو قرن سکوت را در مورد حوادث و اوضاع تاریخیِ ایران در دو قرن اول اسلام (از حملهٔ عرب تا ظهور دولت طاهریان) نگاشته و در سال ۱۳۳۶ در چاپ دوم کتاب بسیاری از مطالب کتاب که به گفتهٔ خودش، ناشی از خامی و تعصب او بوده، را حذف کرده‌است.در فصل اول کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام، زرین کوب لحن دو قرن سکوت را غیرواقع‌بینانه و دور از معیارهای پژوهش می‌خواند.  در مصاحبه‌ای که عطا آیتی دو سال قبل از درگذشت زرین‌کوب با او داشت، زرین‌کوب در پاسخ به سؤال "کدام‌یک از آثار خودتان را بیش‌تر دوست دارید؟" کتاب دو قرن سکوت را نام برد.

او هم‌چنین کتابی دیگر با عنوان تاریخ ایران بعد از اسلام در سال ۱۳۴۳ و دو کتاب دیگر در سال ۱۳۴۸ به نام‌های بامداد اسلام و کارنامه اسلام نگاشته‌است. وی در بامداد اسلام، به بررسی تاریخ اسلام از آغاز تا پایان دولت اموی پرداخته. در کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام، یک فصل کامل را به شرح مآخذ و منابع تاریخ اسلام و نقد آن‌ها اختصاص داده‌است. جلد دوم و فصل آخر جلد اول کتاب تاریخ ایران بعد از اسلام به دستور ساواک توقیف می‌شوند و فقط همان جلد اول به صورت ناقص انتشار می‌یابند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات